Hasanović slavio u drugoj trci „Kroz Vojvodinu“

posted in: Vesti | 0

ŽABALj, 15. septembar (Info centar)

– Srpski biciklisti napunili su postolje na kraju drugog dela 35. trke “Kroz Vojvodinu”: Esad Hasanović, biciklista Radničkog iz Kragujevca, slavio je na stazi od Apatina, preko Sombora, Kule, Vrbasa, Srbobrana, Temerina do Žablja, prešavši 139 kilometara za 3:13,52 časova. Sa petnaestak sekundi zaostatka iza pobednika drugo i treće mesto pripalo je Marku Stankoviću iz kraljevačkog CCN Metalca i Stefanu Stefanoviću iz čačanskog Borca…

Kod juniora, koji prvi put voze ove godine na trci “Kroz Vojvodinu”, sva tri prva mesta osvojili su slovački biciklisti. Pobendik je bio Denis Baska (nacionalni tim), koji je u prvog dana od Novog Sada do Apatina bio drugi. Baska je slavio u vremenu od 3:15, 34 časova. Drugo i treće mesto pripalo je njegovim drugovima Milanu Holomeku i Tomašu Haragu.

Od starta u Apatinu izdvojila se grupa od 12 vozača, i stekla zavidnu prednost sve do prvog ulaska u Žabalj na 20 km do cilja, kada je pobegao kvartet u kome je uz trojicu srpskih biciklista bio i Čeh Pavel Stohr, koji je na kraju bio četvrti. Peti na čelu druge grupe u cilj u Žablju ušao je Gabor Kasa iz subotičog Spartaka. Kasa je prvog dana trke “Kroz Vojvodinu” bio drugi.

Trku “Kroz Vojvodinu” uspešno je i pored velikih finasijskih problema organizovao Biciklistički savez Vojvodine. Pokrovitelj je bila Vlada Vojvodine, a veliku pomoć obezbedile su i Opštine Apatin i Žabalj, domaćini ovogodišnje trke.

Organizatori su se posebno zahvali saobraćajnoj policiji na saradnji kao i ekipi Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Novog Sada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.