STEFAN STEFANOVIĆ TREĆI NA MEDJUNARODNOJ BICIKLISTIČKOJ TRCI “KROZ VOJVODINU”

posted in: Vesti | 0

Mladi takmičar biciklističkog kluba BORAC, Stefan Stefanović u svojoj prvoj seniorskoj sezoni, ostvario je još jedan lep uspeh. Na 35-toj Medjunarodnoj biciklističkoj trci KROZ VOJVODINU, koja je održana 14. i 15.septembra, u drugom danu trke osvojio je treće mesto.

Ove godine trka KROZ VOJVODINU u svom 35-tom jubilarnom izdanju na startu je imala 60 takmičara iz Srbije, Madjarske, Češke i Slovačke. Trka je bila podeljena na dve odvojene trke. Prvog dana vozilo se od Novog Sada do Apatina u dužini od 129km. Čačanski biciklisti vozili su jako dobro i u vodećoj grupi od 16 takmičara bila su sva četvorica. Medjutim sreća je opet okrenula ledja, jer je na 25km do cilja Jovan Zekavica dobio gumi defekt i nije uspeo da stigne vodeće. Marko Danilović je pokušao beg na 2km do cilja ali vodeći su ga sustigli na 200m pre ciljne linije i trku je završio na osmom mestu u vremenu pobednika. Stefan Stefanović je bio sedmi takodje u vremenu pobednika Der Žolta. Jovan Zekavica stigao je sa zaostatkom i zauzeo je 15mesto, a Goran Antonijević bio je 16-ti…

Drugog dana vozilo se od Apatina do Žablja u dužini od 139km. Kao i prvog dana čačanski biciklisti su dobro vozili i u vodećoj grupi od 12 takmičara bili su Jovan Zekavica, Stefan Stefanović i Marko Danilović. Imali su brojčanu prednost u odnosu na druge ekipe, ali njihova mladost i ne iskustvo su prouzrokovali da to ne iskoriste. U taktičkoj završnici odvojila se četiri takmičara medju kojima je bio Stefan Stefanović. U sprintu pobedio je iskusni Esad Hasanović, dok je Stefan Stefanović zauzeo treće mesto. U sprintu druge grupe Jovan Zekavica zauzeo je šesto mesto, a Marko Danilović deveto.

Na predstojećem Svetskom prvenstvu za takmičare do 23 godine, koje se održava 27.septembra u Firenci-Italija, za Reprezentaciju Srbije od tri člana nastupiće i dvojica članova Biciklističkog kluba BORAC. Koja će dvojica to biti, odlučiće selektor Čubrić, nakon zadnjih priprema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.