Hasnović 31. u San Kristobalu na trci „Vuelta Čiapas“ u Meksiku

posted in: Stare vesti | 0

Samo je Esad Hasanović, reprezentativac kragujevačkog Radničkog uspeo da se  u četvrtoj, najkraćoj ali i najtežoj etapi četvrte trke „Vuleta Čiapas“ plasira među 35!  Posle 78 km vožnje od Tukstke do San Kristobala, preko prevoja na 2.500 metara nadmorske visine, Hasanović je završio na 31. mestu sa 12,32 minuta zaostatka u odnosu na pobednika  39 – godišnjeg Kolumbijca Viktora Ninja koji je zabeležio vreme 2:30,48 časova. Sa 11 sekundi zaostatka, stigla su dvojica vozača i na veliko iznenađenje drugo mesto pripalo je Dancu Johnu Ebsenu, dok je treći završio Hoze Imenez (Kolumbija).  Potom su sa 13 sekundi stigla još dvojica biciklista, a zatim na šestom i sedmom mestu drugoplasirani u ukupnom poretku Čileanac Vinsente Muga i lider Kolumbijac Ivan Mauricio Kasas!…
– Sunce, vetar i brda, isisali su svu snagu iz naših biciklista. Stigao nas je i umor zbog vremenske razlike i nisu vozili, osim Hasanovića, kako sam očekivao – kaže selektor Radiša Čubrić.- Poslednja šansa da nešto uradimo je peta etapa od San Kristobala do Komitana od 82 km, jer je završna etapa na hronometar a mi nemamo bicikle za ovu disciplinu. Sve ekipe čiji vozači pretenduju na visok generalni plasman, imaju specijalne bicikle za hronometra i sa njima ne možemo da se trkamo.
Na 44. mesto plasirao se Marko Stanković, sa 26,02 minuta zaostatka, dok su 66. i 67. Nikola Kozomara i Miloš Stojanović sa po 36,58 minuta slabijim vremenom. Dragan Spasić je završio na 72. mestu u konkurenciji 82 vozača, koliko je stiglo u San Kristobal, sa istim zaostatkom.
Ivan Mauricio Kasas nosi žutu majicu sa 13:42,31 časova. Ima 16 sekundi bolje vreme od Vinseta Muga  dok je  Džimi Bricero (Venecuela) treći sa 1,31 minut zaostatka. Pozicije srpskih biciklista u generalnom poretku: 23. Hasanović + 26,57, 51. Stanković + 1:10,46 časova,62. Miloš Stojanović + 1:18,39, 67. Kozomara + 1:21,40, 74. Spasić + 1:23,29 časova itd.
U reprezentaciji Srbije u Meksiku su Esad Hasanović (Radnički, Kragujevac), Nikola Kozomara (Partizan), Dragan Spasić (Železničar MBN), Marko Stanković, Aleksandar Milivojević i Miloš Stojanović (svi Metalac, Kraljevo). U stručnom štabu su, uz selektora Čubrića mehaničar Aleksandar Jugović i fizioterapeut Goran Dimitrov. Milivojević je odustao u drugoj etapi zbog stomačnih tegoba i sunčanice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.