Istarski izazovi CCN Metalca

posted in: Vesti | 0

KRALjEVO, 16. februar (Info centar)

– Biciklisti CCN Metalca posle skoro dva meseca prirema u Boki Kotorskoj od ponedeljka 17. februara sele se u Istru kde će nastaviti rad i u nedelju 27. februara stratovaće na UCI trci “Velika nagrade Izole”.
– Najduže su bili na pripremama Borisavljević i Polumirac, kojima su se kasnije pridružili Miladinović, Jelena Erić, Rajović, Čukić ali i biciklisti iz inostranstva jer je CCN Metalac međunarodni tim, Flun, Alborn, Sizko i Ponomarenko. Sa nama je trenirao i olimpijac subotičkog Spartaka Gabor Kasa koji će nam biti gost na međunarodnom trkama. Sa vozačima je radio i moj pomoćnik, finski stručnjak Anatoli Sizko – kaže šef stručnog štaba CCN Metalca Radiša Čubrić…
Kakav je trenutno status Marka Stankovića koji je zatražio ispisnicu?
– On je uvek dobrodošao u CCN Metalac. Razmirice možemo i moramo da ostavimo po strani. Zakasnio je za ispisnicu, a obećao je da će ostati u klubu ukoliko dobije stipendiju Minstarstva omladine i sporta. Dobio je, umnogome zahvaljujući i klubu CCN Metalac, koji je ulagao u njega u protekloj sezoni i omogućio mu učešće na jakim trkama – istakao je Čubrić.- Nama je cilj da školujemo vozače iz sopstvenih redova i da ih šaljemo u jače ekipe od naše.


Čubrić je zadovoljan jer je CCN Metalac produžio prošlu sezonu učešćem na trci u Kataru u decembru, kao i da su se srpski klubovi organizovali i premostili izostanak reprezentativnih priprema:
– BSS zbog nedostatka sredstava, prvi put posle dugo godina nije organizovao pripreme za reprezentativce, pa su klubovi pruzeli teret na sebe. OBK Beograd je imao bazu u Herceg Novom, Borac iz Čačka u Čanju. Koliko znam samo će CCN Metalac startovati u Izoli i prijavio sam Miloša Borisavljevića, Marka Polumirca, Gabora Kasu, Miloša Miladinovića, Australijanca Džejka Flyna, Švajcarca Mihaela Alborna i Finca Anti Sizka. Ukrajinac Ponomarenko je takođe prijavljen, ali moramo da rešimo problem slovenačke vize za njega – objasnio je Čubrić


Staza u Izoli je dosta zahtevna i voziće se 165 km. Po prijavama biće oko 200 vozača iz svih zemalja regiona.
– Ne znamo još uvek da li će reprezentacija učestvovati na trkama u Alžiru od 9. do 13. marta ili na “Istarskom proleću” od 13. do 16. marta i ko će voziti u reprezentaciji, tako da ćemo možda našeg najboljeg biciklistu Borisavljevića ostavili u Istri sve do trka “Trofej Poreč” 9. marta i etapne “Istarsko proleće”. Stiže nam u etapama i nova oprema, čekamo bicikle Kolosi krajem meseca, tako da ćemo biti kompletno opremljeni a naši vozači maksimalno motivisani! Naravno, najveći problem ostaju finansije. Situacija je teška ali se trudimo da izguramo pripreme i obezbedimo novac za putovanja. Uglavnom planiramo takmičenja u regionu a u poznom delu sezone vozićemo ponovo i na drugim kontinentima- podvukao je Čubrić.
Klub ima takmičarku Jelenu Erić koja konkuriše za učešće na drugim letnjim Olimpijskim igrama mladih u Nankingu u Kini u avgustu?
– Ona je lane zabeležila sjajne rezultate, bila je 12. na Šampionatu sveta u planinskom biciklizmu, 15. na Prvenstvu Evrope za juniorke u drumskoj trci i 31. na SP za omladinike takođe na drumu. Erićeva je veliki biser srpskog biciklizma i moramo da joj svi zajedno pomognemo. Nama je drugi prioritet ove godine učešće na trci “Kroz Srbiju” od 17. do 22. juna a adut će biti Miloš Borisavljević. Šteta što zbog krize nije mogao da ode u Italiju u jak klub za vozače do 23 godine. Ali, šta je – tu je, potrudili smo se da ima najbolje moguće pripreme i već u Istri se nadamo dobrim vestima – zaključio je Radiša Čubrić, koji će do trke u Izoli u Kraljevu raditi sa „B“ ekipom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.