Ivan Jovanović osvjio prvo mesto na „Srbija openu“ na Kopaoniku!

posted in: Stare vesti | 0

Ivan Jovanović, biciklista Progresiva iz Beograda osvojio je prvo mestu u trci na planinskim biciklima  „Trofej Kopaonika“ (kategorija C 2) u seriji „Srbija open“ na Kopaoniku koju su zajednički organizovali BSS i klub Bajk Crvena zvezda.
Jovanović je na odličnoj stazi zabeležio vreme 1:33,23 časova i osvojio deset svetskih bodova. ..


Drugo mesto pripalo je Aleksi Mariću iz Bajk Crvene zvezde sa vremenom 1:34,29 časova, dok je treće mesto osvojio turski biciklista Hamzi Kansizu sa 1:35,20 časova.
Marić je osvojio šest bodova, a svetske poene upisali su u četvrtolasirani Boris Popović iz Ris sajklinga, kao i petoplasirani Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog. Popović je osvojio dva a Đurđić jedan poen.
Lepe plasmane ostvarili su i ostali srpski reprezentativci, Ivan Tomić iz Progresiva bio je šesti, a Oliver Štrbac iz Fanatika  sedmi. Na deveto mesto plasirao se Marko Ćurčić iz Progresiva.
– Trci su prisustvovali i naši sportski prijatelji, predstavnici turske biciklistike federacije i čelni ljudi fabrike bicikala Salkano – rekao je predsednik BSS Dragan Dostanić.- Razgovarali smo i o proširenju bilatelarne saradnje naša dva saveza kao i o pozivima za trke u Turskoj za srpske selekcije i klubove.
U ciklusu „Srbija open“ voziće se ukupno četiri trke. Održani su  „Trofej Divčibare“  i „Trofej Kopaonik“  na redu su „Trofej Stare planine“ 2. jula i „Trofej Sokobanje“ 10. septembra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.