Ivan Stević pobedio na trci „Kup gradonačelnika“ u Moskvi

posted in: Stare vesti | 0

Ivan Stević, reprezentativac Srbije, član Partizan „Pauer muva“ pobedio je na trci „Kup gradonačelnika“ u Moskvi u kategoriji 1.2 (148 km) za olimpijske bodove i osvojio je 40 poena! U sprintu grupe od sedam vozača, Stević je bio brži od člana ruskog profi tima Itera Kaćuša Ksjakova, dok je treće mesto osvoio bicilista iz moskovskog Dinama!

– Videlo se na trci u Grčkoj i posebno na dve trke „Banjaluka – Beograd“ da Stević „ima noge“ za pobedu, ali je u nekoliko slučajeva taktički pogrešio i nije se našao na postolju – kaže selektor Radiša Čubrić.- U Moskvi je vozio izvanredno, taktički besprekorno i veoma mudro, nije se mnogo eksponirao i u sjajnoj završnici došao je do pobede! Odlično su vozili i ostali biciklisti Srbije, posebno Nebojša Jovanović koji je bio u svakom begu. Mislim da je u prvih 20 došao i mladi crno beli as Jovan Zekavica. Bilo je lepo videti Stevića na pobedničkom postolju ispred Univerziteta Lomonosov i nadam se dobrim vestima i sa ostale dve jednodnevne trke kao i etapne trke „Pet krugova oko Moskve“. Na ovoj trci startovalo je oko 140 biciklista iz 11 zemalja.
Steviću je ovo treća trka ove godine na kojoj je osvojio svetske bodove. U prvom delu trke „Banjaluka – Beograd“ zauzeo je sedmo mesto i osvojio šest bodova, u drugom delu bio je šesti i zaradio je osam poena. Od srpskih biciklisti osam svetskih bodova osvojio je i Žolt Der reprezentativac kragujevačkog Radničkog na trci „Oko Grčke“ za pobedu u u drugom delu druge etape.
U reprezentaciji na seriji trka u Moskvi voze Ivan Stević, Nebojša Jovanović, Esad Hasanović, Nikola Kozomara, Jovan Zekavica (svi Partizan „Pauer muv“) i Dragan Spasić čiji je matični klub Železničar MBN.
Prošle godine na „Kupu gradonačelnika“ je pobedio Žolt Der i osvojio 40 svetskih bodova. Druga trka je 1. maja „Memorijal Oleg Djačenko“ gde je Stević lane stigao peti i osvojio deset bodova. Treća trka je „Velika nagrada Moskve“ 2. maja i 2010. je slavio Esad Hasanović i doneo na konto Srbije 40 svetskih bodova a Stević je bio sedmi i osvojio je šest poena. Ukupno na ove tri trke Srbija je prošle godine osvojila 96 svetskih bodova!
Od 5. do 9. maja voziće se etapna trka u kategoriji 2.2 za olimpijske bodove „Pet krugova oko Moskve“. Najbolje plasmane u etapama prošle godine imao je Der koji je bio šesti u drugoj i petoj etapi i sedmi u četvrtoj. Sedmi je bio i Stević u petoj etapi. Der je završio deveti u generalnom plasmanu.
Ukupni nagradni fond na ove četiri trke je oko 40.000 evra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.