Izbor za sportistu godine grada Čačka

posted in: Rezultati | 0
Lazar Jovanović - najbolji mladi sportista grada Čačka za 2009.

Najbolji mladi sportista

Lazar Jovanović (BK Borac)

Biciklizmom se bavi četiri godine, a kao kruna odličnih rezultata ove sezone postao je pobednik Biciklističke lige za kadete u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. U 11 trka osam puta je stigao do pobedničkog postoqa. Prvak Srbije je u ciklokrosu, u vožnji na hronometar i drumskoj trci na državnim prvenstvima osvojio je bronzane medalje, čime je znatno doprineo uvećanju riznice trofeja Biciklističkog kluba Borac. Kao član kadetske reprezentacije Srbije učestvovao je na Prvenstvu Balkana, Kupu Evrope i na me|unarodnim trkama u Austriji, Češkoj, Slovačkoj i Sloveniji.

____________________________________________________________________________

Dragan Dostanić predednik BSS i gradonačelnik Čačka Veljo Stanojević
Dragan Dostanić predednik BSS i gradonačelnik Čačka Veljo Stanojević

Najuspešniji sportski radnik

Dragan Dostanić

Čačanin po ro|enju, biciklizmom se aktivno bavio od 1972. do 1986. godine u Borcu i jednu sezonu u beogradskom Partizanu. Za reprezentaciju tadašnje SFRJ nastupao je od 1997, najpre kao junior, a onda sve do 1985. i u seniorskoj konkurenciji. Po završetku bogate takmičarske karijere, protkane sjajnim rezultatima, od 1988. bavi se trenerskim poslom u Borcu. Izuzetan stručni rad krunisao je izborom za selektora reprezentacije naše zemqe od 1990. do 1993. godine. Obavljao je i dužnost predsednika Stručnog saveta BS Jugoslavije, a od 2005. je predsednik Biciklističkog saveza Srbije.
Bio je najbolji sportista našeg grada, četiri puta je proglašavan za najuspešnijeg trenera Čačka, dobitnik je brojnih najznačajnijih priznanja u biciklizmu. Zahvaqujući dugogodišnjem uspešnom radu i rukovo|enju u biciklističkom sportu postao je član Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije i član skupština Evropske i Svetske biciklističke federacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.