Jelena Erić i Milica Rakić na najjačoj juniorskoj trci u Holandiji!

posted in: Vesti | 0

KRALjEVO, 9, april (Info centar)
– Srpski biciklizam imaće predstavnice na najjačoj ženskoj juniorskoj tri “Enerdži vaht” u Holandiji od 11. do 13. aprila! Startovaće u miks ekipom sa Litvanijom Jelena Erić (CCN Metalac) i Milica Rakić (BK Novi Sad) a vodiće ih trener CCN Metalca Radiša Čubrić.

– Violeta Trifković iz šidske Jednote, na žalost, zbog obaveza u školi otkazala je učešće u reprezentaciji – kaže Radiša Čubrić.- Za Jelenu Erić ovo je šansa da vidi u kakvoj je formi posle skoro mesec dana boravka i trkanja u Belgiji a Milica Rakić će imati priliku da oseti konkurenciju i uveri se koliko je ženski biciklizam razvijen. Start je ekipnim hronometrom u petak na severu Holandije pa smo krenuli dva dana ranije da bismo malo uigrali ekipu i upoznali se.

Jelena Erić je prošlog vikenda startovala na dve trke u Belgiji gde su joj domaćini članovi biciklističke porodice Van Mehelen. Čubrić kaže da je u dobroj formi:

– Prvog dana je pala i odustala, drugog dana a je bila peta što je sjajno. Zahvaljujemo se Olimpijskom komitetu Srbije koji je podržao odlazak naše dve takmičarke na najjaču žensku juniorsku trku. Jelena Erić će ostati sve do maja u Belgiji i Holandiji i voziti trke. Cilj su u prvom delu sezone dobri plasmani na Prvenstvu Evrope u planinskom biciklizmu od 5. do 8. juna u Sent Vendelu i Šampionatu Evrope u drumskoj vožnji od 11. do 15. jula u Nionu u Švajcarskoj. Glavno takmičenje Jeleni Erić biće Olimpijske igre mladih u avgustu u Kini, koje će biti dobar test i za Šampionat sveta u septembru u Španiji – naglasio je Čubrić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.