Zekavica deveti na medjunarodnoj trci Beograd – Banjaluka

posted in: Vesti | 0

Jovan Zekavica, član biciklističkog kluba BORAC, osvojio je deveto mesto na medjunarodnoj biciklističkoj trci Banja Luka-Beograd, što je drugi najbolji plasman takmičara iz Srbije.

U nedelju 13.04.2014.godine održana je druga trka osme po redu Medjunarodne biciklističke trke Banja Luka-Beograd, od Bijeljine do Beograda u dužini od 132km. Trka se vozila sa rangom 1.2 i boduje se za Euro tour. Na startu je bilo 155 takmičara iz 32 ekipe iz cele Evrope. Konkurencija nikada jača i to je prouzrokovalo da prosečna brzina bude preko 45km/h, kao i da cela grupa zajedno dodje na cilj. U vodećoj grupi bili su i svi čačanski biciklist i u veoma zahtevnom sprintu Jovan Zekavica prošao je kroz cilj kao deveti. Njegov rezultat je lep uspeh jer je jedini član amaterskog kluba koji se plasirao u prvih dvadeset. Od srpskih takmičara drugoplasiran je, iza Ivana Stevića, pobednika trke, člana profesinalne ekipe Tusnad iz Rumunije.

Ostali članovi ekipe Borca prošli su liniju cilja sa malim zaostatkom iza pobednika.

Prvog dana održana je prva trka od Banja Luke do Brčkog u dužini od 180km. Na cilj je došla velika grupa i sprint je odlučivao pobednika. Jovan Zekavica bio je 21, dok su ostali takmičari Borca prošli linju cilja u vremenu pobednika bez značajnijeg plasmana. Trku je pobedio Slovenački takmičar Martin Otoničar.

Sledeće takmičenje koje očekuje ekipu Borca je druga trka u okviru Kupa Srbije 26.04.2014.godine u Beogradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.