Jovan Zekavica pobedio u kriterijumu u Rileju u SAD

posted in: Stare vesti | 0

Srpski biciklista Jovan Zekavica, član američke ekipe sa vozačima do 23 godine „BMC Hinkepi sportska oprema“ osvojio je prvo mesto u kriterijumu u američkom gradu Rileju, stigavši solo na cilj posle 40 krugova!
– Prvo se odvojila grupa od trojice vozača u kojoj su bili moji suvozači Adler Marc i Isak Ederlajn. Bio sam u drugoj grupi sa trojicom biciklisa sa 30 sekundi zaostatka. Planiro sam da „kontriram“ i pokušam da sam ulovim beg, ali je vodeće grupa stala i kada smo ih ulovili, nisam časio ni časa, „skočio“ sam i vozio do cilja, punih 20 krugova sa razlikom od oko pola minuta – rekao je Jovan Zekavica, izdanak čačanske biciklistčke škole, koji je prošle sezone iz Partizana otišao u tim „BMC Hinkepi sportska oprema“.
Drugo mesto pripalo je vozaču iz Imbrokejšn tima a treće suvozaču Zekavice Marcu.
Dan pre kriterijuma održana je drumska trka, u  kojoj je Zekavica bio šesti, a pobedio je Adler Marc…
– Presrećan sam zbog prve pobede u kriterijumu i ukupno treće u SAD i sa mnogo optimizma očekujem trku u Filadelfiji 2. juna gde dolaze pro tur ekipe. Prošle godine je Petar Sagan bio drugi, veoma sam srećan što ću sa njim biti 200 km u trci – pručio je Zekavica.
Zekavica je pobedio je ove sezone na dve trke u SAD u Rok Hilu i Klemsonu. Osvojio je i četvrto mesto u generalnom plasmanu u  etapnoj trci takođe iz nacionalnog kalendara. Na trci „Tur of Gila“ bio je 42. mladi vozač.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.