Treće mesto za Jovana Zekavicu, Stefana Sretenovića i seniorsku ekipu „Borca”

posted in: Vesti | 0

U nedelju 15.05.2016.godine na autodromu Beranovac u Kraljevu održana je četvrta trka u okviru Kupa Srbije u biciklizmu.

Seniori su vozuli 20 krugova u dužini od 100km. Seniorska ekipa Borca nastupila je oslabljena jer Stefan Stefanović nije nastupio zbog bolesti, a Marko Danilović je imao mehaničkih problema na novom biciklu koga je po prvi put vozio na takmičenju. U takvim okolnostima, jedino je Jovan Zekavica vozio trku u optimalnim uslovima i uspeo je da osvoji treće mesto iza takmičara ekipe OBK Beograd, Marka Stankovića i takmičara Metalca iz Kraljeva, Milana Dragojevića. Njegov plasman i plasmani Gorana Antonijevića i Marka Danilovića , koji su bili ispod očekivanih bilo je dovoljno da ekipa Borca osvoji treće mesto iza Metalca iz Kraljeva i Partizana iz Beograda.

Kadeti su vozili 9 krugova u ukupnoj dužini od 45km i najbolji kadet Borca Stefan Sretenović sve vreme je bio u prvoj grupi od pet takmičara. Na polovini staze imao je gumi defekt, a samim tim je morao da juri vodeću grupu posle promene defekta. Uspeo je da vodeće stigne u zadnjem krugu i u sprintu osvoji treće mesto. Uz pomoć članova ekipe Veljka Vučićevića i Dimitrija Jeremića, kadetska ekipa Borca osvojila je drugo mesto.

Stefan Sretenovic na pobednickom postolju u Kraljevu

Članovi seniorske ekipe Borca nastupiće od 19-22.05.2016.godine na medjunarodnoj trci Tour of BIHOR u Rumuniji, koja se vozi u okviru Euro tura. Stefan Stefanović i Marko Danilović nastupiće za Reprezentaciju Srbije, dok će Jovan Zekavica i Goran Antonijević nastupiti u kombinovanoj ekipi Borca i Metalca iz Kraljeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.