Kadetska ekipa „Biciklističkog kluba Borac“ pobednik pete trke za Kup Srbije

posted in: Vesti | 0

 

Kadetska ekipa Borca prva u Sidu

Na petoj trci u okviru biciklističkog Kupa Srbije, koja je održana u Šidu kadet Borca Stefan Sretenović osvojio drugo mesto, dok je ekipa Borca bila prva.

 

Peta trka u okviru biciklističkog kupa Srbije za mladje kategorije ordžana je u nedelju 12.06.2016.godine u Šidu. Vozilo se gradskim ulicamai prolazilo se ported kuće čuvenog slikara Save Šumanovića.

U kategoriji kadeta koji su vozili 12 krugova po 2,6km u ukupnoj dužini od 31,2km, Stefan Sretenović osvojio je drugo mesto, dok je Veljko Vučićević bio četvrti, Dimitrije Jeremiić šesti i Bogdan Milošević sedmi. Ovi pojedinačni rezultati bili su dovoljni za ubednljivu ekipnu pobedu.

U ostalim kategorijama najbolji rezultat ostvario je Dejan Cogoljević u kategoriji poletaraca, plasiravši se na petom mestu i u kategoriji mladjih kadeta Jovan Djumić osvojio je šesto mesto.

 

Marko Danilovic, Jovan Zekavica, Stefan StefanovicNa ovogodišnjoj, 56-toj medjunarodnoj biciklistiškoj TRCI KROZ SRBIJU, posle dužeg niza kodina nastupiće kao ekipa biciklistički klub BORAC. Ranijih godina na trci nastupali su biciklisti iz Čačka, ali su vozili za reprezentativne selekcije. Ove godine pozivi su upućeni klubovima, tako da će pored Borca nastupiti i Metalac iz Kraljeva, Partizan iz Beograda i selekcija Beograda. U konkurenciji će biti 21 ekipa iz cele Evrope. Start trke je u Beogradu 14.06.2016.godine i posle šest etapa trka će se završiti u banji Selters kod Mladenovca 19.06.2016.godine. Za šest dana biciklisti će prevesti preko 800km i proći kroz Loznicu, Bajinu Baštu, Taru, Pribojsku banju, Novi Pazar, Soko Banju, Vrnjačku Banju i Selters banju.
Ekipa Borca nastupiće u sastavu Jovan Zekavica, Marko danilović, Stefan Stefanović i Goran Antonijević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.