Jovan Zekavica za jedno mesto ostao bez svetskih bodova u Solnoku

posted in: Stare vesti | 0

Mladi biciklista profi tima “Partizan Srbija“ Jovan Zekavica zauzeo je deveto mesto na trci kategorije 1.2 za svetske bodove u u Solnoku u Mađarskoj i nije uspeo da osvoji poene koji su pripali privoj osmorici!

Na 12. mesto plasirao se Žolt Der, dok je 14. bio, preme nezvaničnim rezultatima Svetislav Blagojević. Esad Hasanović je, kako kaže sportski direktor ekipe Dušan Banović „ušao u pogrešan beg“, kasnije su ulovljeni i došao na začelju karavana! Ivan Stević zbog porodičnih obaveza nije učestvovao na trci.

– Nisam odavno bio na slabije organizovanoj trci – kaže Banović. – Nismo dobili od organizatora ni dinara, obećali su da će novac uplati za dva – tri meseca, a to obično znači – nikada. Momcima svaka čast, posebeno Zekavici koji je po velikoj vrućini sjajno vozio i borio se sa mnogo iskusnijim biciklistima. Šteta što nije uzeo i makar jedan svetski bod. Koliko je organizacija bila haotična, svedoči i podatka da su poništili rezultate večernjeg kriterijuma u poetak gde je Hasanović pobedio poslednji bodovni krug, jer navodno nisu mogli, zbog mraka, dao drede redosled, a imali su i foto finiš…

Na trci u Solnoku pobedio je hrvatski biciklista Miholjević, ispred jednog mađarskog takmičara i Slovenca Omuleca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.