Jovana Crnogorac 13. u Lilehameru

posted in: Vesti | 0

LILEHAMER, 14. septembar (Info centar)

– Jovana Crnogorac članica BK Novi Sad, osvojila je odlično 13. mesto u trci za biciklistkinje do 23 godine u poslednjem Svetskom kupu u planinskom biciklizmu u Lilehameru u Norveškoj.
Osvojila je novih 16 bodova za UCI rang listu na kojoj je trenutno 33. sa 537 bodova.
– Startovala je izvanredno, ali joj je na truckavom spustu na polovini prvog kruga pao lanac sa zupčanika i to je koštalo 30 sekundi dok ga je namestila – kaže Nemanja Vajs njen trener u BK Novi Sad i selektor biciklističke reprezentacije Srbije u planinskom biciklizmu…– Kada sam video da je 22. posle prvog merenja vremena, znao sam da je imala defekt. Vozila je, međutim, borbeno i na najdužem usponu u prvom krugu uhvatila je priključak i došla do 14. mesta, U finišu, na blatnjavom spustu, nije imala koncentraciju i izgubila je bolju poziciju za najmanje dva – tri mesta,
Vajs je u celini zadovoljan, ali kaže da nema opuštanja jer ih čekaju još dve trke, u Kini kroz nedelju dana i potom krajem septembra i početkom oktobra etapna trka u Maleziji:
– Ovaj plasman pokazuje da je na SP u Južnoj Africi, kada je osvojila 18. mesto u stvari bio loš dan. Idemo u Kinu po nove bodove za svetsku rang listu, a potom i u Maleziju gde se nadam dobrim rezultatima da bismo stavili tačku na uspešnu sezonu.
Jovana Crnogorac je ove godine treći put za redom osvojila šampionsku titulu na Prvenstvu Srbije u eliti, ima pet prvih i četiri druga mesta na trkama za svetske bodove, bila je sjajna 14. na EŠ u Bernu i potom, 18. na SP i Južnoj Africi. Prva je srpska biciklistkinja koja se plasirala među deset u trci za svetski kup osvojivši deveto mesto u u Andori, a pre toga je bila 12. u Italiji.
U eliti za žene, u svetskom kupu u generalnom plasmanu posle Lilehamera pobedila je Tina Žakelj iz Slovenije, koja je i vodeća na svetskoj rang listi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.