Za vikend 35. trka „Kroz Vojvodinu“

posted in: Vesti | 0

NOVI SAD, 13. septembar (Info centar)

– Preko 80 biciklista iz Češke (ekpe Tufo Prostejov i Eksperiment 23), Mađarske (KSI Čepel junior tim i Bajk ekspres – Budimpešta), Slovačke (Dukla Trenčin), Bugarske („Car Simeon“) Hrvatsku (Sokol, Vinkovci) kao i Srbije (Partizan, OBK Beograd, Borac – Čačak, Radnički – Kragujevac, As -Apatin, Metalac – Kraljevo, Spartak – Subotica i Velo – Novi Sad) učestvovaće na tradicionalnoj 35. trci „Kroz Vojvodinu“ ovog vikenda. Startovaće u OBK Beogradu i srpski olimpijac i pobednik trke „Kroz Srbiju 2011. i 2013. Ivan Stević, zatim najtalentovaniji vozač Gabor Kasa u majicu Spartaka, kao i Žolt Der, doskorašnji reprezenttaivac Srbije, a sada Mađarske kao gost u ekipi BK Velo.
Pokrovitelj je Vlada Vojvodine, a kako je rekao Janoš Čikoš, pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport ova manifestacija je od izuzetnog značaja za Vojvodinu, pa je u dogovoru sa Sekretarijatom za sport i omladinu Vojvodine organizator trke Biciklistički savez Vojvodine odlučio da od ove godine sa seniorima voze i juniori, koji će posebno biti nagrađeni, a sve zarad afirmacije mladih biciklista…
Prvog dana u subotu 14. septembra voziće se od Novog Sada preko Bačke Palanke, Odžaka, Bogojeva do Apatina u dužini od 127 kilometara. Start je u 11 časova ispred hotela „Stari krovovi“ na izlazu iz Novog Sada. Cilj je oko 13,30 časova u Apatinu. Drugog dana, 15. septembra voziće se od Apatina, gde je start u 10 časova, preko Sombora, Kule, Vrbasa, Srbobrana, Temerina do Žablja. Karavan će iz Žablja izaći na put M7 Zrenjanin – Novi Sad i vratiće se u Žabalj, gde će biti cilj oko 13,30 časova. Oba dana u periodu trajanja trke biće privremene obustave saobraćaja na ovim pravcima.
Nebojša Subić direktor trke i predsednik Biciklističkog saveza Vojvodine, rekao je da trka košta oko 4,5 miliona dinara, a da je Sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine u ime Vlade Vojvodine dao pola miliona dinara.
– Od tog novca ćemo morati da obezbedimo i nagrade, smeštaj i ishranu su preuzele lokalne samouprave, a atomobile za pratnju u karavanu obezbedila su nam pojedina preduzeća bez naknade. Samo pratnja policije košta milion i 200 hiljada dinara. Moram da naglasim da naša saobraćajna policija odlično obezbeđuje trke i zahvaljujemo im se na pomoći. Zahvalnost dugujemo i Zavodu za hitnu medicinsku pomoć iz Novog Sada koja će nam obezbediti sanitetsku pratnju – rekao je Subić.
Predstavnik Opštine Žabalj, jednog od domaćina ovogodišnje trke Zdravko Siriški je istakao da su se prošle godine prvi put uključili u organizaciju ugledne bicklističke manifestacije.
– Tada smo bili organizator starta trke, a sada nam je pripala čast da budemo domaćini cilja. Opština Žablaj i dalje će se truditi da podržava ovakve manifestacije– rekao je Siriški.
Direktor organizacije Jadranka Bjelica zahvalila se svima koji su pomogli ovu trku.
– Bilo je teško organizovati trku u ovakvim uslovima, ali smo se uspeli da održimo tradiciju i ugled koji trka „Korz Vojvodinu“ uživa u regionu zahvaljujući pokroviteljstvu Vlade Vojvodine i opština Apatin i Žabalj. Nadam se da će u budućnosti i neko od privrednika da se uključi – rekla je Bjelica.
Prišle godine u prvoj trci najbolji plasman imao je Žolt Der na četvrtom mestu a u druoj Dejan Marić iz kragujevačkog Radničkog na petoj poziciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.