Jovana Crnogorac 14. u prologu na Kipru

posted in: Vesti | 0

LEFKARA, 27. februar (Info centar).- Jovana Crnogorac, reprezentativka BK Novi Sad, osvojila je u majici kluba Salkano Alanja 14. mesto u prologu etapne trke u planinskom biciklizmu „Sunčani kup“ u Lefkari na Kipru sa oko minut i po zaostatka iza pobednice Nemice Morat. Drugo i treće mesto na stazi od 5,6 km sa visinskom razlikom od 240 metara pripalo je Švajcarkinji Nef i Dankinji Langvad. Startovalo je blizu 50 takmičarki…
– Veoma sam zadovoljan početkom, ovo je trka sa atomskom konkurencijom: pet takmičarki je iz prvih deset sa svetske rang liste, a iz prvih 30 je ukupno 17 učesnica – kaže Nemanja Vajs trener BK Novi Sad i srpski selektor za planinski biciklizam.- Cilj nam je, posle dobrih priprema u Alanji koje je Jovana Crnogorac imala kao član Salkano tima, da odbrani 50 UCI bodova osvojenih prošle godine za 13. mesto u generalnom plasmanu. Svaki plasman u prvih 15 biće sjajan, a i prvih 20 donosi masu poena.
Druga etapa, u petak 28. februara, je i najteža, maraton na stazi od 49 km sa 2.300 metara visinske u penjanju i Vajs smatra da će za ukupni plasman ovo biti ključna deonica:
– Najopasniji deo je spust od dest kilometra sa najviše kote etape. Ima mnogo kamenja i defekti će biti najveći problem. Dva meseca nije pala dobra kiša u ovom delu Kipra i sve je suvo i tvrdo. Mora da taktički vozi, da sačuva gume, makar izgubila i neki minut. I treća etapa u subotu je dugačka, 39 km, jednim delom ide stazom prošlogodišnjeg maratona, ali su dodata brda. I ovde imamo oko 2.000 metara visinske razlike. Poslednja etapa u nedelju je klasični olimpijski kros kantri. Žene će voziti četiri kruga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.