Jovana Crnogorac deseta u paklenoj etapi

posted in: Vesti | 0

LEFKARA, 1. mart (Info centar)

– Treću etapu, najtežu u ovogodišnjoj trci na planinskim biciklima “Sunčani kup” u Lefkari na Kipru, Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) završila je na izvanrednom desetom mestu vozeći u majici turske ekipe “Salkano Alanja”. U prvoj etapi (prolog na hronometar) bila je 14. a u drugoj, maratonu na 50 km , sjajna – osma.
– Izuzetno teška etapa, iscrpela je i poslednji atom snage iz svih učesnica – kaže Nemanja Vajs trener BK Novi Sad i selektor Srbije u planinskom biciklizmu. – Vrućina i sparina su dodatno otežavali vožnju kroz šumu na najdužem usponu. Jovana Crnogorac je vozila opet sjajno. Dobro se držala glavne grupe do pred brdo kada je krenulo “rasturanje”. Na vrh je izašla deveta sa Švajcarkinjom Lindom Indergand sa zaostatkom od 20 sekundi za grupom u kojoj su bile Norvežanka Gun Rita Dale Flejsa i Ketrin Stirneman iz Šcvajcarske. Na spustu koji je bio dosta tehnički zahtevan i opasan za defekte, izgubila je priključak za Lindom Indergand, ali je na poslednjem brdu ipak smanjila zaostatak. Ponovo su biciklistkinje imale 1.500 metara penjanja…
Pobedila je biciklistkinja iz Švajcarske Jolanda Nef koja je bila prva i u drugoj etapi a druga u prvoj etapi. Druga je bila Nemica Adel Morat, treća Dankinja Anika Langvad, četvrta Nemica Sabina Spic, peta Švajcarkinja Ketrin Stirneman, šesta Austrijanka Lisi Osl, sedma Slovenka Blaža Klemenčič, osma Švajcarkinja Indergand, deveta Gun Rita Dale iz Norveške i deseta Jovana Crnogorac.
– Biće promena u generalnom plasmanu. Još nisu izašli zvanični rezultati ali Jovana Crnograc će biti osma ili deveta – procena je Nemanje Vajsa. – Nef čvrsto drži prvo mesto ispred Dankinje Langvad i Nemica Morat i Spic. Vodećima će se približiti Osl i Stirneman, dok će Čehinja Harkova doći iza Jovane Crnogorac. U nedelju je dan odluke, četvrta etapa, klasičan olimpijski kros kantri i videćem ko ima šta u nogama u četiri paklena kruga.
Jovana Crnogorac je prošle godine ovu trku završila na 13. mestu u ukupnom plasmanu i osvojila sjajanih 50 bodova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.