Održana godišnja Skupštin Bk Borac

posted in: Vesti | 0

DSCF0498Treća Skupština Biciklističkog kluba Borac održana je večeras u sali Gradskog veća. Osim klasičnih skupštinskih tema i usvajanja finansijskih i izveštaja o radu, bila je ovo prilika za podsećanje na najzapaženije rezultate u prethodnomperiodu. Prošle godine BK Borac je organizovao 20. trku „Klasik Beograd – Čačak“. Ta trka ušla je u međunarodni kalendar takmičenja i bodovana je za Balkanski šampionat. Najbolje rezultate 2013. postigli su seniri. Jovan Zekavica, Marko Danilović i Stefan Stefanović izborili su mesta u reprezentaciji. Jovan i Marko su učestvovali na Mediteranski igrama, a takmičili su se na Evropskom i Svetskom prvenstvu, dok je Stefan učestvovao na trkama Euro tura. Marko je bio drugi na Drumskom prvenstvu Srbije u elitnoj konkurenciji i prvi u kategoriji takmičara do 23 godine. Seniorska ekipa Borca bila je druga na prvenstvu Srbije i isti plasman izborila je u Biciklističkoj ligi.
Dobre rezultate ostvarili su i juniori BK Borac…

Seniorska ekipa, Jovan Zekavica, Stefan Srefanović, Marko Danilović i Goran Antonijević, zajedno sa trenerom kluba Predragom Prokićem nedavno je boravila mesec dana na pripremama u Čanju. Za to vreme Čačani su uglavnom trenirali na planonskim usponima. U Crnoj Gori prešli su više od tri hiljade kilometara. Za vikend ih očekuju kvalifikacije u Beogradu za trku u Istri koja će biti održana 9. marta. Ukoliko se kvalifikuju, biciklisti Borca će se takmičiti i na „Istarskom proleću“. U nedelju, 2. marta, juniori Borca pokušaće da izbore plasman na Svetski kup u Istri.
Kako su na Skupštini podsetili rukovodioci BK Borac predsednik Vladimir Milošević i sekretar Dragan Dostanić, osim nastupa na državnim i međunarodnim trkama, dugoročni cilj biciklista Borca je odlazak na Olimpijadu u Brazil 2016. Sudeći po dosadašnjim uspesima, Čačanima je Rio sve bliži. Glavne kvalifikacije za Olimpijadu očekuju ih 2015. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.