Jovana Crnogorac deveta u Sveskom kupu u Andori

posted in: Vesti | 0

ANDORA, 27. jul (Info centar)

– Jovana Crnogorac biciklistkinja BK Novi Sad osvojila je deveto mesto u trci za takmičarke do 23 godine u Svetskom kupu u planinskom biciklizmu u Andori. Ovo je najbolji plasman u istoriji srpskog biciklizma!

– Znali smo konkurencniju i od starta je stalno sjajno vozila između šeste i desete pozicije – kaže selektor Srbije Nemanja Vajs- Grupa je bila veoma snažna, usledilo je bezbroj napada, nije se znalo koja će pokušati da se izdvoji pa je i u taktičkom pogledu bio iscrpljujuće. Jovana Crnograc je izvanredno napadala na brdu, to je uostalom njen stil i pravila je zalihu sekundi za spust koji joj je nešto slabija strana…

Ovaj istorijski uspeh je vetar u puna jedra srpskog planinskog biciklizma u pripremama a za SP u Južnoj Africi od 26. avgusta do 1. septembra?

– Ovog rezultata ne bi bilo da nije razumevanja predsednika BS Srbije Branka Banovića i celog savEza koji je izuzetno podržao program Jovane Crnogorac. Lepo je videti dres Srbije u društvu svetskih velesila u planinskom biciklizmu. U Južnu Afriku ćemo voditi još jedan biser srpskog ženskog biciklizma Jelenu Erić iz CCN Metalca. Polako, ali sigurno, se o Srbiji mnogo lepog čuje i u lepšem delu svetskog biciklizma – dodao je Vajs- Nama je cilj da i na SP Jovana Crnogorac uđe u “top 10” što bi ovu veoma uspešnu sezonu okrunilo na pravi način.

Jovana Crnogorac je trenutno 29. na svetskoj rang listi za žene – elita sa 572 boda i sa Belomojnom iz Ukrajine je najmlađa u prvih 30 sa 21 godinom. Za deveto mesto u Andori pripašće joj novih 100 svetskih bodova.

Svetski kup u Andori osvojila je Jana Belomojna (Ukrajina) ispred Rebeke Henderson (Australija) i Andree Valdis iz Švajcarske. Jovana Crnograc je na devetom mestu imala 3,56 minuta slabije vreme.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.