Borisavljević 22. u Kranju

posted in: Vesti | 0

KRANj 27. jul (Info centar)

– Miloš Borisavljević, mladi biciklista CCN Metalca, osvojio je odlično 22. mesto na trci “Velika nagrada Kranja” u kategoriji 1.2 za bodove u Evropa turu sa 5,37 minuta zaostatka iza pobednika Lukasa Postelbergera (Austrija).

Postelberger je trijumfovao u sprintu četvorice biciklista posle 4:00,04 časova vožnje na 163,8 km dugačkoj stazi. Drugo mesto pripalo je Slovaku Mateju Jurču, a treće Slovencu Kristijanu Fajtu iz Adrije.

Od petorice srpskih biciklista, trku je završio na takođe solidnoj 28. poziciji sa 8,26 minuta slabijim vremenom od pobednika Jovan Zekavca iz čačanskog Borca. Nisu završili Gabor Kasa (Spartak), Marko Danilović i Stefan Stefanović (Borac, Čačak)…

– Odličan plasman i Borisavljevića, koji stasava u sjajnog vozača a to je pokazao i na veoma teškoj stazi u Kranju, ali i Zekavica koji polako dolazi u pravu formu – kaže selektor Radiša Čubrić.- Obzirom da je završilo samo 40 biciklista, a blizu 90 odustalo, ovo su odlični plasmani.

Reprezentaciju Srbije vodili su Rajko Čubrić koji je pobedio na trci u Kranju u dresu Čukaričkog 1986. i nekadašnji srpski profesionalac i reprezentativac, sada trener čačanskog Borca Predrag Prokić.

Na trci “Velika nagrada Kranja” koja se vozi i kao “Memorijal Filipa Majcena” od aktivnog biciklizama oprostio se član kluba Sava iz Kranja Tadej Valjevec (rođen 1977.) osvajanjem desetog mesta. U bogatoj karijeri bio je šampion Slovenije na drumu 2003. i 2007, pobedio je etapu na Điru 2002. i na “Setimana ciklistika Lombarda” 2009 a na trci “Oko Švajcarske” 2009. nosio je pet dana žutu majicu. Vozio je za AG 2 R, Lampre, Fonak i Fasa Bartolo. Kažnjen je 2011. dvogodišnjom zabranom takmičenje zbog kršenja anti doping pravila. Kazna mu je istekla u januaru ove godine i prešao je u Savu . Bio je četvrti ove sezone na “Oko Slovenije” u generalnom plasmanu, a imao je i drugo mesto u etapi na “Istarskom proleću”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.