Nenad Gligorijević i Nebojša Sremac šampioni Srbije

posted in: Vesti | 0

BAČKI PETROVAC, 29. jul (Info centar)

– Nenad Gligorijević (Dante tim, Štrpce) pobedio je u apsolutnoj konkurenciji na Šampionatu Srbije za masterse i amatere koje su u okolini Bačkog Petrovca organizovali klub Elit iz Novog Sada i BSS. Njemu je pripala titula šampiona za masterse dok je prvak Srbije za amatere postao Nebojša Sremac iz Šida.

Na stazi Kulpin – Bački Petrovac – Kisa – Zmajevo – Bački Petrovac (54,5 km) startovalo je preko 30 amatera i mastersa. Gligorijević je došao solo na cilj u vremenu 1:30,41 časova. U kategoriji mastersa drugo mesto sa 14 sekundi zaostatka pripalo je Dušku Beari nekadašnjem reprezentativcu OBK Beograda, sada prvotimcu ekipe „Trka kroz Srbiju“, dok je treći stigao Aleksandar Mirković iz Fanatika. Aleksandar Jovanov iz Čukaričkog došao je na cilj četvrti, a Goran Ražnatović iz beogradskog Progresiva peti, svi u vremenu Beare…

U kategoriji amatera, vodeći u „Dunavskom kupu“, Nebojša Sremac iz Šida je stazu od 54,5 km prevezao za 1:30,55 časova i u sprintu je bio bolji od Miloša Nestorovića iz Progresiva, Denisa Vaštaga iz Vojvodine, Andreja Hirjovatija iz kluba Elit i Milana Minića iz Vojvodine.

Trka je organizovana i kao deo Slovačkih narodnih svečanosti i bodovana je i za najveće takmićenje amatera, rekreativaca i mastersa u regionu „Dunavski kup“ koji orgnizuje klub Elit pod generalnim sponzorstvom firme „Ciklomanija internešenel“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.