Jovana Crnogorac pobedila, Đurđiću osam svetskih bodova u Alanji

posted in: Vesti | 0

ALANjA, 6 april (Info centar).
– Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) osvojila je prvo mesto u trci C 1 kategorije na planinskim biciklima u Alanji u Turskoj i osvojila 60 bodova za UCI rang listu. Srpski roprezentatvac Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac) plasirao se na 11. mesto i pripalo mu je osam svetskih bodova.
Jovana Crnogorac je trijumfovala ispred Natalije Krompetis (Ukrajina) sa oko tri minuta prednosti. Treća je, u kokurenciji 17 biciklistkinja, bila Ana Konovalova (Rusija).
– Zadovoljna sam pobedom i sa novih 60 bodova za UCI listu. Imali smo naporan put, putovali smo od petka uveče i došli tek pred zoru u subotu u hotel. Dan sam provela spavajući i jedva da sam uspela da kratko pogledam stazu za dva kruga koliko sam vozila u subotu na treningu. Na sve to, nazebla sam, počeo je i nos da mi curi i nisam se dobro osećala. Na dan trke je bilo bolje ali i dalje mi je curio nos. Prvi krug sam vozila oprezno kako bi osetila njihov tempo jer sam znala da sam bolesna i da treba maksimalno da se čuvam. Na polovini kruga sam pojačala na brdu i povećavala sam razliku iz kruga u krug. Okrećem se Svetskom kupu u Južnoafričkoj republici od 10. do 14. aprila i nadam se da će prehlada brzo proći jer nas opet čeka putovanje od dva dana – rekla je posle trke Jovana Crnogorac.
Sa srpskim biciklistima bio je i selektor za planinski biciklizam Nemanja Vajs koji je rekao:
– Jovana Crnogorac se najviše plašila Nemice Nadine Rider koja je specijalista za eliminator, ali se pokazalo da na ovakvoj stazi ipak nije Jovani ni blizu. Bile su zajedno prvu polovinu prvog kruga krug, dogovorili smo defanzivan početak da oseti podlogu a i razbolela se u putu. Na polovini prvog kruga je “skočila” na dugačkom brdu i napravila oko 20 sekundi prednosti do kraja kruga. Kasnije je nastavila svoj tempo i razlika se povećavala. Nemica je bila druga do trećeg kruga ali je posle toga posustala i Ukrajinka Krompetis je došla na drugu poziciju. Bojan Đurđić je bio dobar u ovoj konkurenciji, ali se vidi se da mu nedostaju trke. Bio je između osme i 12. pozicije, jer je staza takva da ne dopušta odvajanja i ima dosta “singl trek” delova gde su takmičari zajedno. Na kraju je bio 11. i upisao osam bodova. Verujem da će mu učešće na trci “Beograd-Banja Luka” 12. i 13. aprila pomoći da bude spreman za visok plasman u Grčkoj 27. aprila.U planu je trening trka u Beogradu 13. aprila gde će se još jednom okupiti reprezentativni kandidati kako bi radili na podizanju forme.
Uz Jovanu Crnogorac je bio turski klub Salkano za koji će voziti međunarodne trke, dok je učešće Bojana Đurđića finansirao Biciklistički savez Srbije.
Jovana Crnograc je upisala četvrtu pobedu ove sezone. Pobedila je na dve C 2 trke u Izraelu dan za danom u Mišmar Haemeku, da bi potom slavila i u C 1 trci u Misgavu. Trenuto je 32. na svetskoj rang listi UCI sa 591 bodom.
Đurđiću su ovo prvi svetski bodovi u sezoni i trenutno je 137. na listi sa 175 bodova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.