Pobeda ekipe Borca na prvoj trci za kup Srbije

posted in: Vesti | 0

Na otvarnju ovogodišnje biciklistcke sezone, prvoj trci za Kup srbije u drumskom biciklizmu koja je održana u Novom Sadu u nedelju 06.04.2014.godine, seniorska i ekipa mladjih kadeta osvojile su prva mesta, dok je pojedinačno Marko Danilović bio drugi kod seniora, a Aleksandar Petrović prvi kod kadeta.

Ovogodišnja biciklistička sezona u Srbiji počela je sa prvom trkom u okviru Kupa Srbije, sistema takmičenja od 10 trka, koja je održana u Novom Sadu u nedelju 06.04.2014.godine. Staza je bila kružna, oko Petrovradina sa krugom od 4.2km.

Prvi su startovali seniori, 20 krugova , što je bilo ukupno 84km. Staza je bila izuzetno zahtevna, jer u svakom krugu trebalo je savladati uspon od oko 1.2km, a i duvao je izuzetno jak vetar. Na startu se našlo oko 80 takmičara iz svih klubova Srbije, kao i takmičari iz Madjarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Ukrajine. U veoma zanimljivoj i kvalitetnoj trci, u prvom delu dogodilo se nekoliko taktičkih grešaka takmičara Borca. Dozvolili su da rano ode beg bez njih, tako da su kasnije uz dosta napora ispravili svoje greške, ali nisu uspeli da sustignu odbeglog takmičara koji je pobedio trku. To je bio Ukrajinac Ponomarenko, koji nastupa za Metalac iz Kraljeva, iza njega je stigao Marko Danilović koji je u sprintu bio bolji od Marka Stankovića iz Radničkog-Kragujevac. Jovan Zekavica zauzeo je četvro mesto, dok je Stefan Stefanović bio osmi. Ovi plasmani bili su dovoljni da ekipa Borca osvoji prvo mesto ispred Metalca iz Kraljeva i OBK Beograda.

Kategorija kadeta vozila je 10 krugova u ukupnoj dužini od 42km. Aleksandar Petrović, vozio je izuzetno dobro, pratio je sve begove i u sprintu prve grupe osvojio je prvo mesto. Matija Zorić i Milan Milivojević došli su u drugoj grupi i bili plasirani izmedju 12-15 mesta, tako da je ekipa Borca bila treća.

Mladi kadeti vozili su nešto kraću stazu od 5 krugova. Odmah na prvom usponu odvojila se vodeća grupa od šest takmičara u kojoj su bili i David Kostić i Stefan Sretenović. Očekivala se sigurna pobeda jednog Borčevog takmičara, ali dva kruga pre kraja David Kostić imao je problem sa menjačem na biciklu i dok je zamenjen bicikl, izgubilo se dragoceno vreme koje nije uspeo da nadoknadi do cilja. Trku je pobedio takmičar iz Hrvatske, koji se ne računa za Kup Srbije, a u bodovanju za domaći kup Stefan Sretenović zauzeo je drugo, a David Kostić treće mesto. Treći Borčev takmičar Igor Vasojević osvoji je osmo mesto, što je bilo dovoljno za ekipnu pobedu najmladje selekcije BORCA.

Juniorska ekipa Borca, nastupila je zajedno u trci sa seniorima, ali takmičari su imali dosta tehničkih problema, tako da nisu ostvarili zapaženije plasmane.

Narednog vikenda seniorska ekipa Borca nastupiće na medjunarodnoj trci Banja Luka-Beograd, koja se vozi u okviru Euro toura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.