Jovani Crnogorac 25, Bojanu Đurđiću osam svetskih bodova na trci na planinskim biciklima u Istanbulu

posted in: Stare vesti | 0

Mlada biciklistkinja kluba Novi Sad Jovana Crnogorac koja je lane vozila na prvim letnjim olimpijskim igrama mladih u Singapuru, zauzela je izvanredno četvrto mesto u konkurenciji 18 biciklistkinja na trci na planinskim bicklima „Poloneksoj kup„ u Istanbulu u Turskoj i zaradila 25 svetskih bodova. Do sada u istoriji srpskog ženskog biciklizma, jedina je bodove (po jedan u dve trke) osvajala Vanesa Durman tako da je plasman Jovane Crnogorac najveći uspeh jedne takmičarke iz Srbije…


U muškoj trci u konkurenciji 79 biciklista, srpski šampion Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog, plasirao se na 11. mesto i osvojio osam svetskih bodova. Prvi ispod crte za osvajanje bodova na 16. mestu bio je Aleksa Marić dok je Ivan Jovanović zauzeo 23. mesto. Oliver Štrbac plasirao se na 25. poziciju!
– Čestitke i Đurđiću i Jovani Crnogorac, sjajno su se predstavili u veoma jakoj konkurenciji naš biciklizam – istakao je vođa srpske ekspedicije u Istanbulu Nemanja Vajs predsednik BK Novi Sad.-  Đurđić se borio  za deveto mesto u grupi od četvorice biciklista i za malo mu je izmakla ova pozicija koja bi mu donela 12 bodova. Bio je slabiji za 34 sekunde… Iza Jovane Crnogorac, koja je Srbiji donela prve svetske bodove ove sezone, ostalo je dosta dobrih i iskusnijih biciklistkinja.
U muškoj trci u najvišem C 1 rangu  pobedio je Mađar Parti u vrermenu 1:19,40 časova. Drugi je bio Poljak Galinski sa 1,25 minuta zaostatka dok je teći liniju cilja prešao Rosa iz Portugalije sa 2,03 minuta zaostatka. Đuršić je imao 9,09 minuta slabije vreme.
U ženskoj trci, prvo i drugo mesto pripalo je Šveđankama. Asa Maria Elrlandson je pobedila u vremenu 1:12,02 časova, ispred zemljakinje An Berglund koja je imala 5,09 minuta zaostatka. Treće je bila Mađarica Estar Dosa sa 7,29 minuta slabijim vremenom dok je četvrta Jovana Crnogorac imala  8,40 minuta zaostaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.