Stević pregrmeo etapu na stazi Krilatsko i čuva drugo mesto na trci „Pet krugova oko Moskve“.

posted in: Stare vesti | 0

Ivan Stević, srpski reprezentativac, biciklista Partizan „Pauer muva“ uspešno je pregrmeo treću, najtežu etapu trke „Pet krugova oko Moskve“ (kategorija 2.2 za olimpijske bodove) na olimpijskoj stazi Krilatsko (163,2 km) i drži drugo mesto u generalnom plasmanu sa 23 sekunde slabijim vremenom od vodećeg Sergeja Firsanova (Rusija, Itera Kaćuša)…


– Pobednika je odlučio sprint veće grupe i Stević i Nebojša Jovanović su prošli liniju cilja među prvih 15 – ocena je selektor Radiša Čubrić.- Veoma su borbeno vozili, izdržali pritisak nemačkih i ukrajinskih ekipa i sada nam je veoma važno da u poslednjoj etapi ulicama Moskve koja će se završiti posle parade povodom dana pobede nad fašizmom na Crvenom trgu, sačuvamo drugo mesto Steviću. Prema još nezvaničnim rezultatima na treće mesto se probio Nemac Janorške. Pobedio je u etapi Danil Komkov (Rusija, Samara).
U reprezentaciji na trci „Pet krugova oko Moskve“ su još i Esad Hasanović, Dragan Spasić, Nikola Kozomara i Jovan Zekavica. Poslednja, četvrta, etapa je u ponedeljak 9. maja, 129 km na Zubovskom bulevaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.