Kasa 15. u trećoj etapi i trenutno je peti u generalnom plasmanu na trci „Oko Slovačke“

posted in: Stare vesti | 0

Gabor Kasa reprezentivac subotičkog Spartaka zauzeo je 15. mesto u trećoj etapi trke „Oko Slovačke“ (kategorija 2.2 za olimpijske bodove) i trenutno je peti u generalom plasmanu!
Etapu od 138 km od Rajeca do Liptovskog Mikulaša obeležio je sjajan finiš i sprint Kolumbijca Migela Anhela Rubiana Čaveza koji je nekada vozio za Partizan „Ćentri dela kalcatura“. Posle 3:18,48 časova vožnje Čavez je za dve sekunde je na cilju pretekao Brajana Bugaka (Holandija) dok je treći etapu završio sa 43 sekunde zaostatka Mihajlo Kononenko (Ukrajina). Kasa na 15. mestu imao je 46 sekundi slabije vreme…


– U grupi sa Kasom završili su između 20. i 35. pozicije Ivan Stević i Dragan Spasić – kaže selektor Radiša Čubrić. – Imali smo dva peha, Hasanović je pao i morao je da odustane dok je Žolt Der treći dan kuburi sa stomakom i loše se oseća tako da ne pruža makismum. Etapa je bila veoma naporna, vožena je po kiši i u brdima i najmlađi reprezentativac Jovan Zekavica, iako se hrabro držao glavne grupe, pustio je na desetak kilometra pre cilja i stigao je pri začelju karavana.
U generalnom plasmanu, Rus Novikov vodi u vremenu 11:10,47 časova. Ima deset sekundi prednosti u odnosu na Hrvata Dančulovića i 14 sekundi bolje vreme od drugog hrvatskog bicikliste Durašeka (obojica Loborika). Četvrti je Čavez sa 2,51 minut zaostatka dok Kasa na petom mestu ima 3,05 minuta slabije vrme. Stević i Spasić su oko između 50. i 60. pozicije dok je Zekavica pokvario plasman. Pre ove etape bio je 36. u ukupnom poretku.
Četvrta etapa je oko Liptovskog Mikulaša od 160 km.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.