Kasa 53. u spintu u sedmoj etapi trke „Oko Turske“

posted in: Stare vesti | 0

Pobednika sedme etape trke „Oko Turske“ („Predsednička trka“, kategorija 2.HC) odlučio je sprint grupe od 89 vozača i srpski biciklista Gabor Kasa, član subotičkog Spartaka, koji na ovoj trci vozi u majicu turskog tima Manisa spor, plasirao se na 53. mesto u vremenu pobednika Italijana Andree Gvardinija (Farnese vini).
Gvardini je stazu od 138 km od Tekirove do Manavgata prešao za 3:05,37 časova (prosek 44,6 km na čas) i odsprintao na cilju Kenija Roberta van Humela (Holandija, Skil Šimano) i Tajlera Farara (SAD, Garmin Karvelo). Interesnatno da se Gvradini nalazi na poslednjem 142. mestu u generalnom plasmanu! Ovo mu je druga etapna pobeda, slavio je i u prvoj etapi oko Istanbula.

U generalnom plasmanu, vođstvo je sačuvao Aleksej Efemkin (Rusija, Tim tajp uan) sa 30:22,49  časova. Andrej Zeic (Kazahstam, Astana) sa 1,13 minuta zaostatka je drugi, a Tibo Pino (Francuska, „Les Franses de žu“) je treći sa 1,33 minuta slabijim vremenom. Kasa je i dalje 65. sa 1:14,39 časova zaostatka. U karavanu su trenutno 142 vozača.
Poslednja, osma, etapa je u nedelju 1. maja od Sidea do Alanje (157,8 km).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.