Kozomara i Pavlović se vratili u Partizan

posted in: Stare vesti | 0

Iz Izole sa prirema srpskih olimpijaca stigla je loša vest: italijanski tim „Padovani 2011“ za koji su u novoj sezoni bili prijavljeni Filip Pavlović i Nikola Kozomara, dva mlada vozača beogradskog Partizana, „prebukirao“ je listu takmičara i dogovor je raskinut pa će se obojica vratiti u ekipu crno – belih! Vest je potvrdio direktor Partizana Branko Banović:
– U ekipu „Padovani 2011“ su se vratili biciklisti koji nisu potpisali ugovore, jer je kriza svuda u svetu, između ostalih i dvojic iz pro ekipe Likvigas i na spisku se pojavilo 18 vozača. Fero Ferući sportski direktor i naš veliki prijatelj nije mogao da primi još dvojicu i praktično, nije ih ni registrovao. Oni će voziti u Partizanu, spremaćemo ih za svetsko i evropsko prvenstvo do 23 godine. Angažman u nekom drugom klubu dolazi u obzir samo ako ponude dobre uslove…
Iz Izole se javio selektor seniora Radiša Čubrić, koji je odveo na pripreme četvoricu olimpijaca Žolta Dera i Esada Hasanovića (Radnički, Kragujevac) i Gabora Kasu i Ivana Stevića (Manisa spor).
– Sticajem okolnosti, vodim prireme i ekipe „Manisa Salkano“ čiji je sportski direktor Slovenac Luka Žele morao u Tursku jer je on i selektor turske reprezentacije i to je dobro, ima više vozača i lakše se trenira u većem društvu – kaže Čubrić.- Smešteni smo u kući na pet – šest kilometra  od Izole, uslovi su odlični i brzo ćemo nadoknaditi ono što su vozači izgubili u snežnom februaru u Srbiji, kada nije moglo da se trenira. Olimpijci će biti potpuno spremni za prve uzazove sezone. Važno je da smo ponomo „u sedlu“. Mnogo nam pomaže Olimpijski komitet Srbije i bez te podrške ne bismo uspeli da pratimo veoma obiman olimpijski plan prirema.
Selektor juniora Saša Gajičić odveo je u četvrtak veliku grupu vozača i dosta juniora u Bar. Tamo će raditi sve do trke u Trstu 3. marta:
– Za tu trku, Gajičić će dovest još petoricu – šestricu najspremnijih. Računam i na Kozomaru i Pavlovića, imali su dobar program, sa dosta kilometra i nadam se samo da će nastaviti vredno da rade. Ove godine velika uzdanica nam je Jovan Zekavica, koji je  otišao u BMC Hinkepi tim u SAD i za koga sam Hinkepi kaže da odlično radi i da je veliki potencijal. Na žalost na njega možemo da računamo tek od trke „Kroz Srbiju“ sredinom juna, ali je sigurno u najužem krugu kandidata i za svetsko i za evropske prvenstvo.
Juniore i vozače do 23 godine očekuje Prvenstvo Evrope na drumu od 9. do 12. avgusta u Hartogenbošu u Holandiji, a takmičare u eliti, do 23 godine i juniore i Šampionat sveta od 15. do 23. septembra u Limburgu (Holandija).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.