Kragujevački Radnički na priprema u Sušnju

posted in: Stare vesti | 0

Biciklisti kragujevačkog Radničkog  su na priprema u Sušnju.  Smešteni su u hotelu Adrija i okruženi su pažnjom i ljubaznošu osoblja. Treniraju Predrag Prokić, Dejan Marić, Svetislav Blagojević i Goran Šmelcerović, dok se Žolt Der priključio reprezentaciji Srbije u Rovinju i čeka trke u Poreču. Pobegli su, kako kaže predsednik kluba Branko Ostojić, od snega i zime:
– Nije bilo uslova za rad u Kragujevcu, pa smo se vratili na Jadran još krajem februara. Imamo dobar program ove godine, uz trke iz domaće lige planiramo i učešće na trkama u okruženju. U klubu imamo dva najbolja srpska vozača minule godine, Žolta Dera u Drumskom i Bojana Đurđića u planinskom biciklizmu. Der je deo zime proveo na turneju u Južnoj Americi. Đurđić je već osvojio prve svetske bodve u sezoni, bio je treći na trci C 2 kategorije u Grčkoj. Podjednako pažnju posvećujemo i drumskom i planinskom biciklizmu. Nije lako, ali pomaže nam generalni sponzor „Srećković kvadrati“ (Šabac). Generalni pokrovitelj kluba je Skupština grada Kragujevca.
Uz bicikliste će biti u ovoj sezoni i ugledne firme „Prvako“ (Kragujevac), Mine d.o.o. (Kragujevac), „Krosroud“ Kragujevac  – izrada biciklističke opreme, „Prizma“ (Kragujevac), SZR „Krug“ (Kragujevac), „Grafički centar Đukić“ (Šabac), „Atlantik“ (Jagodina), „Kragujekspres“, SZR „Pireli“, SG „Line“ i „Ikstrim sport“  (sve iz Kragujevca).

Kragujevčani imaju odličan sastav u drumskom biciklizmu. U ekipi su državni šampion Žolt Der i vicešampion Goran Šmelcerović, nekadašnji prvak Predrag Prokić  kao i mlađi vozači Lazar Filipović, Vuk Arsić, Stefan Paunović i  Nemanja Vuković. Radnički će na drumu imati i ekipu kadeta.
Najbolje takmičare u planinskom biciklizmu predvodiće državni i balkanski prvak Bojan Đurđić, a u odbrani ekipne titule pomoći će mu Mirko Skandarski juniorski šampion države i Balkana, Vuk Arsić, Stefan Paunović i junior Luka Nikolić.
Tandem bicikliste (paraolimpijska disciplina), predvodiće pilot Vladimir Potrić i kopilot Lazar Filipović (zvanični državni prvaci), a takođe Nemanja Stanković i Milan Petrović koji se zahvaljujući dobrim međunarodnim rezultatima već nalaze u granicama olimpijske norme (među prvih dvadeset u svetu)
U stručnom štabu Radničkog su sportski direktor Aleksandar Marić, sa pomoćnicima Slobodanom Vasiljevićem (planinski biciklizam), Zoranom Živkovićem (ciklo kros) i Markom Pavlovićem (paraolimpijski biciklizam), a za bicikle brinuće mehaničar Ivica Todorov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.