Kraljevo za vikend domaćin Šampionata Srbije – hronometar i drum

posted in: Stare vesti | 0

Biciklistički klub Metalac iz Kraljeva i BS Srbije organizovaće u subotu i nedelju na autodromu Beranovac kod Kraljeva, Šampionat Srbije u vožnji na hronometar i drumsko prvenstvo.
– Očekujemo učešće svih naših najboljih biciklista i samo nam je žao što zbog povrede neće startovati i Ivan Stević pobednik ovogodišnje trke „Kroz Srbiju“ kome želimo brz i uspešan oporavak – kaže šef struke u Metalcu Radiša Čubrić.- Staza je dobra, poznaju je svi naši takmičari i zahvaljujemo se Vojsci Srbije koja je odobrila da ovaj autodrom koriste i biciklisti čime smo dobili bezbedno mesto za treninge i takmičenja…


U subotu će se voziti protiv štoperice. Planirane su trke u svim kategorijama od mlađih kadeta i kadetkinje (start u 11 časova), do elite u konkurenciji seniora. Staze su: 2.000 m za mlađe kadetkinje, 5.250 m za mlađe kadete i kadetkinje, 10.500 metara za kadete, juniorke i žene – elita, 15.750 m za juniore i 26.250 m za muškarce – elita.
Drumski šampionat održaće se u nedelju od 10 časova. Staze su 20 km za mlađe kadetkinje, 30 km za mlađe kadete, 32 km za kadetkinje, 52 km za kadete i juniorke, 84 km za juniorke i žene – elita i 136 km za muškarce – elita. Rezultati trojice najbolje plasiranih vozača iz svakog kluba računaće se za ekipni plasman.
U vožnji na hronometar prošle godine u Subotici najbolji su bili – elita: Esad Hasanović (Partizan), do 23 godine : Nikola Stefanović (Partizan), žene-elita: Jovana Krtinić (As, Apatin), juniori: Filip Pavlović (Partizan), kadeti: Miloš Borisavljević (Metalac), mlađi kadeti: Darko Devedžić (Metalac) i juniorke: Jelena Erić (Metalac).
Najbolji u eliti u drumskoj trci 2010. bio je Žolt Der (Partizan) a do 23 godine Svetislav Blagojević (Partizan). Obojica će ove godine braniti titule u majicama kragujevačkog Radničkog. Najbolja dama bila je Ivana Mijučić iz apatinskog Asa a najbolji jinior Aleksa Veličković (Šumadija, Aranđelovac). Mlađi kadet Nemanj Dugalić iz Borca osvojio je titulu u svojoj konkurenciji, dok je najbolji kadet bio Stefan Stefanović (Borac, Čačak). Seniorsku ekipnu titulu poneo je Partizan, juniorsku aranđelovačka Šumadija, kedetsku Borac iz Čačka, dok je kod mlađih kadeta najbolji bio Spartak iz Subotice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.