Stević pod znakom pitanja za trku u Kranju

posted in: Stare vesti | 0

Ivan Stević, pobednik 51. trke „Kroz Srbiju“ završene u nedelju u Beogradu, skoro sigurno neće učestvovati na Šampionatu Srbije u drumskoj vožnji u Kraljevu narednog vikenda, a pod znakom pitanja je i njegov start na trci visoke kategorije 1.1 u Kranju 2. jula!
– Stević je poslednje tri etape na trci „Kroz Srbiju“ vozio se ojedom na butinama, tako da je došlo do infekcije i pojavila se neugodna i bolna fistula koju je morao da operiše – kaže selektor Radiša Čubrić.- Lekari su mu savetovali, pošto se radi o veoma nezgodnom mestu , da ne seda na bicikl najmanje sedam dana…


Čubrić je nameravao da na jaku trku u Kranj povede najbolju selekciju Srbije, ali je prvo na trci „Kroz Srbiju“ ostao bez Dragana Spasića a potom i bez Stevića:
– Trka u Kranju je kao stvorna za Stevića, sa dosta kupsera a i konkurencija je takva, pošto je u 1.1 kategoriji, da inspiriše vozače kakav je naš as. Nadam se da će se oporaviti, ali ništa nećemo da forsiramo, pošto nam je važan i za nastavak sezone jer nas u septembru očekuje i Šampionat sveta u Danskoj. Spasić je povredio ligamente na desnom kolenu, ali na sreću mišić nije zahvaćen i nadam se uspepšnom i brzom oporavku. Sastav za Kranj, ali i za trke u Kapodakiji u Turskoj i u Sibiju u Rumuniji početkom idućeg meseca, saopštiću posle Šampionata Srbije.
Selektor Radiša Čubrić računa za Kranj na Žolta Dera (Radnički, Kragujevac), Esada Hasanovića, Nebojšu Jovanovića, Jovana Zekavicu, Nikolu Kozomaru (Partizan „Pauer muv“), Marka Stankovića (Metalac) ali i na dvojcu povređenih Stevića i Spasića…
Stević je lane na drumskom šapionatu Srbije bio 16, a poslednju od pet titula šampiona države osvojio je 2009.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.