Kroz olujno čistilište do Istre

posted in: Vesti | 0

BEOGRAD, 2. mart (Info centar)

– Po kiši, u pojedinim momentima sa olujnim vetrom, najbolji srpski biciklisti izvezli su u Beogradu izbornu trku za sastav reprezentacije za dva međunarodna izazova u Istri „Trofej Poreča” 9. marta i “Istarsko proleće” od 13. do 16. marta.
Posle skoro 160 km vožnje od Beograda preko Pančeva, Kovina, Smedereva, Grocke, Belog Potoka do Avale, pobedio je Marko Danilović (Borac Čačak) u vremenu 3:44,50 časova ispred druga iz ekipe Jovana Zekavice. Marko Stanković (Radnički, Kragujevac) je stigao treći sa 15 sekundi zaostatka, četvrti je bio Stefan Stefanović iz čačanskog Borca sa 26 sekundi slabijim vremenom, a peti, ujedno i najbolji junior, bio je Dušan Rajović (CCN Metalac) u istom vemenu. Šesto mesto pripalo je Gaboru Kasi iz subotičkog Sparataka sa 39 sekundi zaostatka, sedmi je bio Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac) naš najbolji takmičar na planinskom biciku, osmi Nemanja Ambruš (Partizan), deveti Goran Antonijević iz Borca i deseti Nemanja Vuković iz apatinskog Asa…
– Na trci „Trofej Porečea“ startovaće Danilović, Zekavica, Stanković, Stefanović i Kasa – saopštio je selektor Radomir Pavlović.- Rezeve su Đurđić, Antonijević i Armuš. Najbolji u ovoj trci su bili najbolji i u subotu u dve voženje na hronometar i u brdskom hronometru. Vozili su veoma borbeno i prošli su pravo čistilipte. Vetar je u pojedinim trenucima bio olujni, jedva su uspevali da ostanu na drumu! Posle Smedereva na bočnom vetru došlo je do pada čak 20 vozača. Na kraju smo na cilju izbrojali samo osam seniora! U grupi od desetak vozača koja je prva došla do Belog Potoka bili su juniori Rajović iz CCN Metalca i Dušan Kalaba iz Partizana, koji su prvi i drugi u generalnom plasmanu izbornih trka, dok je treći Andrija Čukić iz CCN Metalca.
U generalnom plasmanu izbornih trka za seniore prvi je Danolović ispred Zekavica i Stankovića. Danilović je u četiri trke tri puta bio prvi i jednom drugi. Zekavica je pobedio u najdužem hronometru na 56 km.
– Zahvaljujem se timu biciklističkih radnika – volontera koji nam je veoma pomogao u organizaciji ovih trka, Ranku Mariću, Zoranu Čubri, Petru Stojanoviću, Banetu Miladinoviću i Miodragu Vuleti – naglasio je Pavlović koji će voditi reprezentaciju na trkama u Istri.
Prošle godine na „Trofeju Poreč“ najbolji plasman 17. mesto ostvario je Jovan Zekavica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.