MARKO DANILOVIĆ NA “Sharjah Tour-u” u DUBAIJU

posted in: Vesti | 0

Član biciklističkog kluba BORAC, Marko Danilović nastupiće u Grčkoj ekipi KASTRO TEAM na medjunarodnoj trci “Sharjah tour” u Dubaiju od 28. novembra do 01.decembra 2014.godine.

Dobri rezultati čačanskih biciklista nisu ostali ne zapaženi od strane stranih ekipa i organizatora trka u svetu. Ove sezone najbolji takmičar biciklističkog kluba BORAC, Marko Danilović dobio je poziv da nastupi za Grčku ekipu KASTRO TEAM na seriji trka na bliskom istoku. Sa njim u ekipi biće i reprezentativci Srbije Ivan Stević, Gabor Kasa i Nebojša Jovanović. Prva od trka koju će voziti je “Sharjah tour” od 28.novembra do 01.decembra 2014. godine. Turneju završavaju trkom “Tour of Al Zubarah” u Kataru od 17-20.decembra 2014.godine. U intervalu izmedju ove dve etapne trke imaće seriju jednodnevnih trka. Sve ove trke nalaze se u kalendaru svetske biciklističke unije (UCI) i održavaju se u okviru Azija toura.

Na trci “Tour of Al Zubarah” u Kataru nastupiće i kombinovana ekipa CCN METALAC iz Kraljeva za koju će nastupiti ostali članovi seniorske ekipe biciklističkog kluba BORAC, Jovan Zekavica, Stefan Sefanović i Goran Antonijević.

Nastupi na ovim trkama u zimskom periodu odlična je prilika da se u optimalnim uslovima najbolji srpski biciklisti pripreme za narednu sezonu. Sledeća sezona je predolimpijska, kada se ispunjava Olimpijska norma i očekuje se da će biciklisti iz Srbije ispuniti normu za nastup na Olimpijskim igrama u Riju 2016.godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.