Marko Danilović pobednik biciklističke trke za nagradu Čačka

posted in: Vesti | 0

Biciklista Borca, Marko Danilović je sveukupni pobednik biciklističke trke “NAGRADA ČAČKA 2018”, pobedivši drumsku trku, dok je na uličnoj trci osvojio treće mesto.

U organizaciji biciklističkog kluba BORAC i Biciklističkog saveza Srbije u Čačku je održana trka “NAGRADA ČAČKA 2018” u nedelju 13.maja 2018.godine. Ove godine trka je održana iz dva dela, pre podne vožena je drumska trka na kružnoj stazi u selima Trbušani i Prijevor, a po podne vožene su ulične trke gradskim ulicama centra Čačka. Drumska trka bodovala se i za Kup Srbije, a sabirajući bodove sa te trke i ulične trke dobio se pobednik za NAGRADU ČAČKA.

Na drumskoj trci u kategoriji seniora, koji su vozili zajedno sa juniorima , stazu dužine 80km, biciklisti Borca ostvarili su dvostruku pobedu, Marko Danilović je osvojio prvo, a Stefan Stefanović drugo mesto, dok je Jovan Rajković osvojio četvrto mesto. Ovo je bilo dovoljno da ekipno Borac ubedljivo osvoji prvo mesto ispred Partizana iz Beograda i Metalca iz Kraljeva. U juniorskoj konkurenciji Stefan Sretenović osvojio je treće mesto, Dimitrije Jeremić i Bogdan Milošević bili su plasirani medju prvih deset takmičara, što je ekipi Borca bilo dovoljno za prvo mesto.

U popodnevnoj uličnoj trci, na veoma klizavoj stazi, jer je padala kiša, vidjene kvalitetne i uzbudljive trke. U trci dana koju su vozili seniori i juniori, 25 krugova po 1300m, pobedio je junior iz Arandjelovca Djordje Djurić ispred Dušana Veselinovića – Partizan Beograd i Marka Danilovića-Borac. Djordje Djurić iskoristio je taktičko nadmudrivanje biciklista Borca i Partizana da se odvoji i u solo vožnji ostvari pobedu. Ovo su mu seniori dozvolili, jer on nije pre podne završio drumsku trku i nije bio u konkurenciji za sveukupnu pobedu NAGRADE ČAČKA. Sveukupni pobednik trke je Marko Danilović ispred Dušana Veselinovića-Partizan Beograd i Stefana Stefanovića.

U juniorskoj konkurenciji pobednik NAGRADE ČAČKA je Kolašinac Admir-Partizan Beograd ispred Stefana Sretenovića-Borac i Stevana Jovanova-Čukarički Beograd. Kod kadeta sveukupni pobednik je Divnić Jovan-Partizan, drugi je Luković David-Metalac, treći je Nadoveza Igor-S TIM Sombor. U kategoriji mladjih kadeta pobednik je Stolić Mihailo-S TIM, drugi je Stekić Lazar-Partizan dok je treći Cogoljević Dejan-Borac. Kod devojaka u mladjim kategorijama pobednica je Sara Počuča-S Tim, druga je Bojana Vujasinović- S Tim i treća je bila Sara Janković -Radnički Kragujevac. Najuspešnija seniorka bila je Maja Savić – Dubl Novi Sad.

Pre početka glavnog programa održano je i Prvenstvo Čačka za učenike osnovnih škola , najuspešnija škola bila je Osnovna škola MILICA PAVLOVIĆ.

Takmičenje je proteklo na najvišem nivou i pored loših vremenskih uslova. Organizator je obezbedio sa svojim donatorima i vredne nagrade za pobednike koju su uručivali predstavnici biciklističkog kluba BORAC, a trofeje i nagrade predavao je i pomoćnik Gradonačelnika Vladimir Milić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.