Stefan Stefanović najbolji brdski vozač na medjunarodnoj biciklističkoj trci “Kroz Srbiju”

posted in: Vesti | 0

Na upravo završenoj medjunarodnoj biciklističkoj trci “KROZ SRBIJU”, Stefan Stefanović osvojio plavu majicu simbol najboljeg takmičara na brdskim ciljevima.

Medjunarodna biciklistička trka “KROZ SRBIJU u svom pedesetosmom izdanju odrržala se od 08-10.juna sa startom u Mionici i etapnim mestima u Požarevcu i Beogradu(Avala). U sastavu Reprezentacije Srbije nastupila su trojica takmičara Borca iz Čačka, Marko Danilović, Stefan Stefanović i Jovan Rajković, dok je u stručnom štabu bio maser kluba Tadija Vučković. Na startu trke bilo je 140 takmičara iz 25 ekipe, tako da konkurencija odavno nije bila jača. Kroz tri etape vodila se uglavnom taktička trka gde su dominirale sprinterske ekipe. U takvim okolnostima biciklisti iz Srbije nisu ostvarili zapaženije plasmane, osim Dušana Kalabe koji je u drugoj etapi osvojio šesto mesto.

Čačanski biciklisti su svu svoju energiju usmerili ka brdskim ciljevima i osvajanju plave majice. U prvoj etapi Stefan Stefanović je na drugom brdskom cilju osvojio drugo mesto, što mu je dalo dodatni motiv. U zadnjoj etapi od Kostolca do vrha Avale na stazi je bio jedan brdski cilj na Ralji. Stefanović u saradnji sa svojim klupskim drugom Markom Danilovićem i jednim takmičarem iz Turske odvojili su se od glavne grupe posle 30km i u pojedinim trenucima imali su prednost i preko 2 minuta. Sa ovom prednošću oni su ugrožavali vodeće takmičare u plasmanu, tako da je glavna grupa pojačala tempo i uspela da ih stigne posle brdskog cilja na Ralji. Ipak Stefan Stefanović pobedjuje ovaj brski cilj i u konačnom bodovanju za brdske ciljeve pobedjuje i osvaja plavu majicu. Marko Danilović je dao veliki doprinos za ovaj rezultat jer je nesebično diktirao jak tempo da bi pomogao svom klupskom drugu da ostvari svoj cilj.

Trku je pobedio takmičar iz Argentine Tivani German Nikolas koji je nastupao za ekipu Trevigiani Phonix iz Italije, drugi je bio Beloruski takmičar Sobal Youhen iz ekipe Minsk, doj treći bio takmičar iz Moldavije Raileanu Cristian iz Turske ekipe Torku Sekerspor.

Sledeći nastup biciklisti Borca imaće na Kupu Srbije u Šidu 17.juna, dok će Prvenstvo Srbije u drumskom biciklizmu bit od 22-24.juna u Erdeviku i autodromu Beranovac kod Kraljeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.