Matej Mugerli pobednik 56. trke „Korz Srbiju“, Stefanović 13.

posted in: Vesti | 0

MLADENOVAC, 19. jun (Info centar).
Matej Mugerli, slovenački biciklistički gastarbajter u azrerbedžanskoj ekipi Sinerdži Baku pobednik je 56. trke “Krrz Srbiju“ završne posle šest etapa u Mladenovcu. Postigao je vreme na stazi od 809 kilometra 19:19,31 časova i poneo žutu majicu MP „Bio rič lajf“. Drugi je Italijan Aleks Turin (Unieuro Viler Treviđani) sa 2,12 minuta slabijima vremenom, dok je treći Matija Kvasina (Hrvatska, Sinerdži Baku) sa 2,22 minuta zaostatka. Stefan Stefanović (Borac) je najbolje plasirani srpski takmičar na 13. mestu sa 2,47 minuta zaostatka. Marko Danilović (Borac) je 17. sa 4,41 minuta zaostatka.

kraj pobednik u mladenovcukraj borba za trece mesto
Zelena majica za prolazne ciljeve Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija pripala je Filipu Fortinu (Italija, Europa Omini), dok je belu majicu MTS Srbije za najboljeg mladog vozača osvojio Trurčin Serhan Balkan (Brisaspor). Tačkasta majicu za najborbenijeg vozača („Trofej Bora Ivković“) Ministarstva omladine i sporta pripala je Stefanu Hristovu (Bugarska, Brisaspor Turska) koji je vlasnik i plave majice MUP Srbije za najboljeg na brdskim ciljevima. Crvene majice Turističke organizacije Srbije pripale su ekipi Sinerdži Baku iz Azerbejdžana.

kraj tri najbolja u etapikraj pobednik etap mladenovac
U poslednjoj šestoj etapi od Vrnjačke Banje do Mladenovca (Banje Selters) od 124 km pobedio je u sprintu dva vozača Austrijanac Patrik Gamper (Tirol) u vremenu 2:39,20 časova pretekavši Stefana Hristova iz Bugarske. Na treće mesto sa tri sekunde zaostatka na čelu velike grupe zauzeo je Serhi Papok (Belorusija Minsk) koji se na poslednje tri etape tri puta našao na postolju“. Najbolje plasirani srpski vozač u etapi bio je Dušan Rajović (CCN Metalac) na šestom mestu i četiri put na ovoj trci našao se među prvih deset (sedmi u drugoj, šesti u četvrtoj, peti u petoj i šesti u šestoj). Dušan Kalaba iz Partizana je bio 15, Jovan Zekavica iz Borca 20.
U ovoj etapi rešavalo se pitanje vlasnika plave majce za brdske ciljeve. Bugarin Hristov koji je bio prvo u begu sa Balkanom (Turska) i Frankhauzerom (Austrija), a potom sa Italijanom Vielom i Austrijacam Gamperom, pobedio je na Vučkovici i Svetinji i preuzeo vođstvo u plasmanu brdskih ciljeva. Na prolaznom cilju u Karagujevcu slavio je Marko Stanković (OBK Beograd) a u Topoli Gampera (Tirol).

kraj tri najbolja generalni 2kraj tri najbolja generalni
– Ovo mi je peta pobeda ove godine, ali prva u generalom plasmanu, jer sam na trci „Istarsko proleće“ uz trijumf u etapi bio treći u generalnom plasmanu. Pobeđivao sam ove sezon na Trofeju Poreča, u etapi na trci u Azerbejdžanu, pobedio sam u trećoj etapi i na Kroz Srbiju i zabeležio ukupnu pobedu na trci , drugu u karijeri posle „Istarskog proleća“ 2013. – rekao je pobednik trke i osvajač žute majice MP Bio lajfa Matej Migerli (Slovenija, Sinerdži Baku, Azerbejdžan) koji je poslednju etapu završio na 30. mestu – Trka je bila teška, zahvaljujem se suvozačima koji su mi pomogli da sačuvam žutu majicu koju sam obukao u Novom Pazaru.
Najbolji komplement organizatorima dao je Mateja Kvasina hrvatski internacionalac u azerbejdžanskoj ekipi Sinerdži Baku i dvostruki pobednik trke „Kroz Srbiju“ (2005. i 2008).

kraj trofej bora ivkovic
– Čestitke saobraćajnoj policiji i organizatorima. Osećao sam se veoma sigrno na ovoj trci, obezbeđenje je bilo izvanredno i ono mnogo olakšava biciklistima vožnju. Nama se u Austriji dogodilo da nam iz suprotnog pravca u grupu uleti automobil, što je propust koji može da ima tragične posledice.
Najbolje plasirani srpski vozač u ukupnom plasmanu bio je Stefan Stefanović iz čačanskog Borca na 13. mestu koji je dan pre starta poslednje etape imao jake stomačne probleme i jedva je, posle poslednje etape, dehidriran, dao urin za doping kontrolu:
etapa 4 stefanovic– Ovo mi je četvrta trka i veoma sam zadovoljan kako sam vozio. Možda sam u trećoj etapi u završnici pogrešio, kockao sam se, loše procenio i to me je koštalo boljeg plasmana. Imam vreme šestoplasiranog i sigurno bih napadao u ovoj etapi da uđem među deset da se nisam razboleo. Čestitke ogranizatorima, odlično sprovedena trka, na zahtevnoj stazi.
Na počasnoj bini majice i nagrade je uručivao gradonačelnik Mladenovca Vladan Glišić sa saradnicima koji je čestitao organizatorima na uspešnoj trci, a biciklistima na ostvarevim plasmanima i trofejima.
-Mladenovac poziva u goste trku i iduće godine. Nadamo se novom lepom susretu u našoj banji – istakao je Glišić.
Predsednik BS Srbija Branko Banović sa zahvalio na saradnji Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija i ministru Rasimu Ljajiću predsedniku Organizacionog odbora trke, Ministarstvu omladine i sporta, Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, JP Putevi Srbije i Turističkoj organizaciji Srbije.

kraj bickli za decicu
– Gradovi etapna mesta Beograd, Loznica, Priboj, Novi Pazar, Sokobanja, Vrnjačka Banja i Mladenovac su dali ogroman doprinos da ova trka bude veoma kvalitetna i da sačuva visoku poziciju u evropskom biciklzmu- nagalisio je Branko Banović.
Dušan Banović sportski direktor trke je istakao da je staza bila veoma teška i da je od 120 vozača na startu u Beogradu završilo 78.
– Imali smo trio veoma teške etape, ali je bilo prilika da se i sprinteri pokažu. Hvala pripadnicima ekipe Saobraćajne policije MUP Srbije koji su sjajno obezbeđivali stazu i pomogli da svi bezbedno dođu do cilja. Zahvaljujem se i svim sradnicima u organizacionom timu koji su predanim radom pomogli da trka protekne u najboljem redu.

kraj zika micickraj rajovic
Pehar za tačkastu majicu „Memorijal Bore Ivkovića“ uručio je njegov unuk Nikola Ivković.
Jednu od medalja uručio je i legendarni učesnik trke „Kroz Srbiju“ 94 – godišnji Žika Mićić, koji je u Mladenovac došao biciklom. Krenuo je u 9,00 i kako sam kaže dobrim tempom do 24 km na čas stigao do cilja trke. Dobio je veliki aplauz…
Branko Banović predsednik BSS uručio je tri bicikla predškolskoj ustanovi iz Mladenovca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.