Ministru ekonomije i regionalnog razvoja Nebojši Ćiriću uručena žuta majica trke „Kroz Srbiju“

posted in: Stare vesti | 0

Nebojši Ćiriću, ministru ekonomije i regionalnog ravoja uručena je žuta majica biciklističke trke „Kroz Srbiju“ koju je potpisao ovogodišnji pobednik ove prestižne manifestacije srpski dvostruki olimpijac iz Atine i Pekinga Ivan Stević.
Prisustvovao je i predsednik Organizacionog odbora ovogodišnje trke „Kroz Srbiju“ Goran Petković, državni sekretar za turizam u Ministarstvui ekonomije i regionalnog razvoja, a u delegaciji trke bili su predsednik organizacije Ljubomir Živanović i direktor, olimpijac u tri sporta Aleksandar Milenković.
– Trka „Kroz Srbiju“ uživa ogroman ugled u biciklističkom svetu i zauzima visoku poziciju u regionu, kao najbolja trka u svojoj kategoriji – rekao je ministar Nebojša Ćirić. – U razgovoru sa učesnicima ove godine, čuo sam samo reči hvale za organizaciju, smeštaj, ishranu i uslove za takmičenje i velike zasluge ima i organizacioni tim trke. Održana je pod sloganom „Turizam i biciklizam zajedno“ i gosti su imali priliku da prođu kroz najlepše delove Srbije, a ujedno smo i kroz sport promovisali i „Dunavsku strategiju“ na jednom od najlepših koridora uz ovu evropsku reku. Verujem da će uz dodatne napore i pomoć svih koje vole sport i biciklizam, u dogledno vreme trka „Kroz Srbiju“ ući i u viši rang…
Predsednik organizacije trke Ljubomir Živanović, zahvalio se Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarstvu omladine i sporta i Minstarstvu unutrašnjih poslova na pomoći u organizaciji. Posebno je istakao i pomoć JKP Putevi Srbije koje svake godine na stazi trke popravkom drumova obezbeđuje biciklistima najbolje uslove za takmičenje.
– Veliku ulogu u uspešnoj organizaciji ove godine imao je i predsednik Organizacionog odbora, državni sekretar Goran Petković i veoma nam je drago što će i dogodine biti sa nama – naglasio je Ljubomir Živanović.- Sport može mnogo da pomogne u predstavljanju turističkih potencijala Srbije, u toku trke učesnici, a ima ih blizu 400, prođu kroz tri četvrtine Srbije. U drugim sportovima, sportisti, treneri i službena lica, vide često samo halu i hotel, a u trci „Kroz Srbiju“ a u svakoj etapi pet- šest časova prolazimo kroz najlepše predele, ove godine, na primer kroz tri nacionalna parka…Kao organizatori posebno smo srećni zbog pobede Ivana Stevića, jer ništa tako dobro ne uspeva kao uspeh. Njegov trijumf je pomogao posebeno u predstavljanju u medijima naše trke i biciklističkog sporta.
Ivan Stević se zahvalio Minstarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu i Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja naglasivši da su njegova pobeda na ovogodišnjoj trci i osvojeni olimpijski bodovi doprineli da Srbija kvalifikuje dva vozača za Olimpijske igre u Londonu:
-Želeo sam pobedu, ne samo zbog olimpijskih bodova već i što je na nju srpski biciklizam čekao punih devet godina – rekao je Stević.- Imali su u tom, sušnom, periodu i treća mesta u generalnom plasmanu, ali pobeda je – pobeda. Trka „Kroz Srbiju“ iz godine u godinu ima sve bolje uslove za održavanje, posebno izvanredno obezbeđenje MUP Srbije na čemu smo mi biciklisti pripadnicima saobraćajne policije beskrajno zahvalni, jer znamo u kakvim lošim i opasnim uslovima često vozimo u inostranstvu.
Žuta majica koja je uručena ministru Nebojši Ćiriću je orginalna sa ovogodišnje trke sa, kako je rekao Stević prilikom potpisivanja, „flekama od slavljeničkog šampanjca“. Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja je bilo pokrovitelj žute majce, koju nosi najbolji vozač u karavanu.
– Dogovori sa turskom ekipom Manisa su završeni, dogodine ću voziti za njih i samo se čekam poziv da odem i potpišem ugovor – otkrio je Ivan Stević. – Suvozač će mi biti srpski reprezentativac Gabor Kasa koji je ove godine bio četvrti u generalnom plasmanu na trci „Kroz Srbiju“ i ujedno i najbolji vozač do 23 godine.. Ciljevi u olimpijskoj 2012. su da se nametnem selektoru dobrim rezultatima i vozim olimpijsku trku, ali i da na trci „Kroz Srbiju“ pokušam da ponovo pobedim. Volim teške izazove, a ova dva su – prava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.