NAGRADA ČAČKA 2018

posted in: Vesti | 0

KUP SRBIJE
PROPOZICIJE

Organizator: Biciklistički savez Srbije
Biciklistički klub “BORAC”, Čačak

Datum održavanja: Nedelja 13.maj 2018.god.

Mesto okupljanja: Centar grada, restoran PROLEĆE, podela startnih brojeva

Staza: Za Kup Srbije kružna u selima Trbušani, Prijevor- dužine 8km, osim za poletarce kojima će se trka za Kup Srbije računati ulična trka u centru grada( dužina kruga 1300m)

Program: Nezvaničan start, polazak na stazu drumske trke: 10,30
Mladji kadeti, kadetkinje: 4 kruga = 32km, start u 11,00 – KUP SRBIJE
Kadeti, juniorke, seniorke: 6 krugova = 48km, start u 12,02 – KUP SRBIJE
Juniori i seniori: 10 krugova = 80km, start u 12,00 – KUP SRBIJE
Ulična trka: Školsko prvenstvo Čačka, 16,30-16,55
Ulična trka: Poletarci, devojčice U13, mladje kadetkinje: 10 krugova = 13km, start u 17,00 – KUP SRBIJE
Ulična trka: Mladji kadeti, kadeti, devojke: 15 krugova= 19,5km, start u 17,30
Ulična trka: juniori, seniori: 25 krugova = 32,5km, start u 18,15
Proglašenje pobednika: 19,15

Troškovi, nagrade: Organizator snosi troškove organizacije trke, ostale troškove snose sami učesnici.
Nagrade za Kup Srbije prema Pravlniku o Kupu Srbije, za NAGRADU ČAČKA po prva tri takmičara u svakoj kategoriji u novcu i robi.

Bodovanje: Za Kup Srbije prema pravilniku o Kupu Srbije, a za NAGRADU ČAČKA boduju se prvih deset takmičara po sistemu 12-8-7-6-5-4-3-2-1-1. Obe trke boduju se isto i bodovi se sabiraju a u slučaju istog broja bodova prednost ima drumska trka. Moraju se završiti obe trke da bi takmičar učestvovao u bodovanju za NAGRADU ČAČKA.

Tehnički proipisi: Trka se vozi po saobraćajnim propisima, Pravilniku UCI i BSS i ovim Propozicijama.
Svi takmičari moraju biti propisno odeveni i nositi zaštitnu kacigu pravilno postavljenu i pričvršćenu, koristiti tehnički ispravan bicikl, na stazi se ponašati tako da ne ugrožavaju ni sebe ni druge i bez pogovora poštovati sva upozorenja dana od strane službenih lica na startu, cilju ili u toku trke. Pratnja klupskih vozila je dozvoljena na drumskoj trci.

Opšti propisi: Svojim startom svi takmičari usvajaju ove Propozicije i nastupaju na sopstvenu odgovornost. Organizator ne odgovara za posledice pričinjene učesnicima karavana ili trećim licima.

Kazne i žalbe: Prema kodeksu kazni BSS
Ostale odredbe: Organizator zadržava pravo izmena i dopuna ovih Propozicijama uz obavezu da iste saopšti učesnicima najkasnije jedan sat pre starta trke.

 

 

ŠKOLSKO PRVENSTVO ČAČKA U BICIKLIZMU

P R O P O Z I C I J E

Organizator: Biciklistički klub BORAC i Biciklistički savez Srbije

Vreme održavanja: Nedelja 13.05.2018

Mesto okupljnja: Gradski trg od 15,30-16,15 sati -prijava i podela startnih brojeva.
Zvaničan start u 16,30 sati.

Mesto održavanja: Centar grada, ulicama Župana Stracimira, Gospodar Jovanovom, Kneza Miloša, Sindjelićeva, Železnička, Kuželjeva. Dužina jednog kruga 1.300m

Kategorije: Svi učesnici voze dva kruga ukupne dužine 2,6km. Posebno će se nagraditi prva tri takmičara u kategorijama 3-4 razred, 5-6 razred i 7-8 razred., kao i najuspešnija škola.

Prijave: Prijavu vrši škola i to je validan dokument. Ukoliko se vrši prijava pred sam start, učenik može to uraditi uz đačku knjižicu. Zadnji rok za prijavu je 30 minuta pre starta.
Br. Faxa 032/5563-306, e-mail dostanicbic@gmail.com

Tehnički propisi: Svaka škola može da prijavi neograničen broj takmičara. Za ekipni plasman računaju se rezultati najbolja tri takmičara iz iste ekipe sistemom negativnih bodova. Pravo nastupa nemaju takmičari registrovani kod Biciklističkog saveza Srbije. Bicikl sa kojim se može nastupiti je svaki MTB bicikl sa brzinama, koji ima klasične pedale. Trkački bicikli i bicikli sa uskim gumama širine ispod 35mm ne mogu se koristiti.

Nagrade: U svakoj uzrasnoj kategoriji nagradiće se najbolja prva tri takmičara medaljama. Za ekipni plasman sabiraće se rezultati svih uzrasnih kategorija, a najuspešnija škola nagradiće se peharom.

Napomena: Istog dana u Čačku održava se trka za NAGRADU ČAČKA ( ulične trke) za sve uzrasne kategorije, na istoj stazi. Ovo je jedinstvena prilika da najmladji uživo vide najbolje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.