Najjači tim Srbije na trci „Oko Bugarske“

posted in: Stare vesti | 0
Srpska reprezentacija u najjačem sastavu učestvovaće na 61. trci „Oko Bugarske“ (kategorija 2.2) za olimpijske bodove od 10. do 18. septembra, saopštio je selektor Radiša Čubrić.
– Šestorca trenutno najspremnijh biciklista strovaće 10. septembra u prologu u Sofiji – Žolt Der iz kragujevačkog Radničkog, Ivan Stević, Esad Hasanović, Nebojša Jovanović i Jovan Zekavica iz Partizan „Pauer muva“ i Marko Stanković iz kraljevačkog Metalca – kaže Čubrić.- Posle trke „Kroz Vojvodinu kada su osvojili 120 olimpijskih bodova, svesni su da moraju da pruže maksimum i na „Obikolki“ u Bugarskoj, koja će biti veoma teška i sa dobrom konkurencijom. Nebojša Jovanović, pre svih, ali i Esad Hasanović, su naši aduti za visok generalni plasman. Od Dera, Stevića, Stankovića i Zekavice očekujem da nas obraduju u etapama. Nisam poveo Kasu u Bugarsku, jer je otišao na pripreme u Sloveniju po posebnom programu za Šampionat sveta u Danskoj za vozače do 23 godine od 20. do 26. septembra…


Organizatori trke su saopštili da će učestvovati 21 ekipa iz 17 zemalja, a da će brugarsku pedstavljati dva profi tima Car Simeon i Nesebar.
– Uvek je u Bugarskoj bila dobra konkurencija a i termin je takav da svi dolaze maksimalno pripreljeni i ovu trku koriste kao generalnu probu pred Šampionat sveta u eliti. Staza je veoma teška, uključena su i dva legendarna brdska cilja bugarskog biciklizma Šipka u devetoj i Beklemeto u desetoj, poslednjoj, etapi čiji je cilj u Trojanu i ovo je otežavajuća okolnost jer će se biciklisti uspinjati uz dva strašna brda posle 1.000 pređenih kilometra – smatra Čubrić.
Prošle godine pobedio je Krasimir Vasilev (Bugarska) koji je slavio i 1998, a u kravanu će biti i četvorostruki pobednik Ivajlo Gabrovski (Bugarska) koji sada vozi za Nesebar.
Lane je Stević slavio u poslednjoj etapi, a Esad Hasanović je završio na 11. mestu u generalnom plasmanu. Srpski reprezentativac iz OBK Beograda Aleksandar Milenković je pobedio na ovoj trci 1991.
Raspored etapa je – prva etapa (prolog), 10. septembar: Sofija (1,5 km), druga etapa 11. septembar: Sofija – Trojan ( 180 km), treća, 12. septembar: Trojan Veliko Trnovo (100), četvrta, 12. septembar: Veliko Trnovo – Šumen (142), peta, 13. septembar: Šuman – Dobrič (135), šesta, 14. septembar: Dobrič – Varna – Slnčev Breg (183), sedma, 15. setembar: Karnobat – Kazanlak (146), osma, 16. septembar: Kazanlak- Travna (120), deveta, 17. septembar: Travna – Šipka (b.c.) – Pirdor (170), deseta, 18. septembar: Pirdor – Beklemeto (b.c.) – Teteven (145). Pokrovitelj trke je Ceska Cačeva predsednik Skupštine Bugarske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.