Đurđić, M. Popović, B. Popović i Marić osvojili nove svetske bodove za Srbiju na trci „Trofej Sokobanje“ u planinskom biciklizmu

posted in: Stare vesti | 0

Najbolji srpski biciklista na planinskom biciklu, član kragujevačkog Radničkog Bojan Đurđić, osvojio je drugo mesto u međunarodnoj trci „Trofej Sokobanje“ iz serije „Srbija open“ u kategoriji C 3 za svetske bodove i zaradio šest poena. Za treće mesto Marku Popoviću iz novosadskog Ris sajklinga pripala su četiri boda, a dva boda osvojio je za četvrto mesto Boris Popović takođe iz Ris sajklinga. Jedan bod osvojio je petoplasirani Aleksa Marić iz Bajk Crvene zvezde. Pobedio je, i zaradio deset bodova, Belgijanac Anton Voter Klepe koji vozi za sofijski klub Mamut, prešavši stazu od 28 km za 1:20,30 časova. Đurđić je imao 1,10 minuta slabije vreme, a Marko Popović 4,10 minuta zaosatatka.
Trka je bodovana za Ligu Srbije u planinskom biciklizmu. Najbolji u kategoriji do 23 godine bio je Aleksa Marić, ispred Zorana Vujovića iz Nikšića i Marka Kojića iz Jednote (Šid)…


Jelena Erić, mlada takmičarka Metalca iz Kraljeva osvojila je dve titule – u eliti i za juniorke. U najjačoj konkurenciji pretekla je Vanesu Durman iz novosadskog Fanatika i Ivanu Kostić iz Orlovca Sistem FTO (Crna Trava). U junirskoj trci Erićeva je bila bolja od Milice Rakić (BK Novi Sad) i Nikoline Despotović (Nikšić).
Uroš Živković (Metalac) trijumfovao je u juniorskoj trci, drugo mesto pripalo je Dimitriju Kovandžiću (Orlovac Sistem FTO).
Tri najbolja mastersa su bili Bojan Vujović, Eduard Župan (obojica BK Novi Sad) i Srboljub Golubović (Bela Stena, Kruševac).
Nikšićanin Boban Despotović pobedio je u kadetskoj konkurenciji, ispred Aleksandra Romana (Jednota, Šid) i Stefana Jovanovića (Partizan).
Miloš Hardvličak (Jednota, Šid) slavio je u trci mlađih kadeta, pretekavši Aleksandra Mijatovića (BK Novi Sad) i Darka Dierčana (Jednota). Najbolji u hobi sport klasi bio je Nikšićanin Predrag Pejovič a u hobi fan njegov sugrađanin Vlado Svrkota.
Trku je organizovao klub Gorski iz Sokobanje uz podršku BSS, kome je u organizaciji celog cuklusa „Srbija opena“ u planinskom biciklizmu („Trofej Divčibare“, „Trofej Kopaonik“, „Trofej Stara planina“ i „Trofej Sokobanje“) pomoglo Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Turistička organizacija Srbije kao i ugledne firme NIS Gasprom Neft, Salkano i Konsing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.