Timo Majer obukao žutu majicu na Obikolki

posted in: Stare vesti | 0

Nemački biciklista Timo Majer (Brandenbrug) obukao je žutu majicu na 61. trci „Oko Bugarske“ (kategorija 2.2 za olimpijske bodove) pošto je pobedio u prologu na 1,5 km u centru Sofije, oko hrama Aleksandra Nevskog.
– Prolog se računao samo za majice. Startovao je za svaku majicu je po jedan vozač iz svake ekipe – kaže selektor srpske reprezentacije Radiša Čubrić.- Mi smo imali vozače u završnici borbe za majicu do 23 godine, gde je startovao Jovan Zekavica i za sprintere, gde je vozio Marko Stanković, ali nisu uspeli da ih obuku…

Konkurencija je izvanredna, 21 ekipa iz 17 zemlja. Trka će biti dugačka oko 1.300 km i završiće se posle devet etapa u Tetevenu.
U reprezentaciji Srbije su Žolt Der iz kragujevačkog Radničkog, Ivan Stević, Esad Hasanović, Nebojša Jovanović i Jovan Zekavica iz Partizan „Pauer muva“ i Marko Stanković iz kraljevačkog Metalca.
Lane je Stević slavio u poslednjoj etapi, a Esad Hasanović je završio na 11. mestu u generalnom plasmanu. Srpski reprezentativac iz OBK Beograda Aleksandar Milenković je pobedio na ovoj trci 1991.
Prva etapa je 11. septembra: Sofija – Trojan ( 180 km)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.