Nebojša Jovanović teže povređen na trci u Pribramu u Češkoj

posted in: Stare vesti | 0

Srpski olimpijac Nebojša Jovanović (27 godina), član kontinentalne profi ekipe Sparta iz Praga, teže je povređen na trci „Velika nagrada Pribrama“ u Češkoj.

U grupu od sedam vozača na 40 kilometra od starta uleteo je vozač na motorciklu koji nije bio iz pratećeg karavana i pokosio ih! Prvi na udaru bio je Nebojša Jovanović, koji je prema rečima očevidaca, leteo pet metara u vazduh.

– Polomljena mi je ključna kost na dva mesta a na ruci i nozi imama duboke posekotine koje su mi ušivali u urgentnom centru gde sam domah prebačen – kaže Nebojša Jovanoivić.- Bicikl je potpuno uništen. Došla mi je devojka uPrag i ona me pazi i pomaže mi, jer jedva hodam. Sezona je za mene završena, vraćam se u Srbiju na oporavak…

Jovanović je prebačen u bolnicu, a trka je prekinuta. Posle izvesnog vremena, pošto je policija izvršila uviđaj, trka je nastavljena. Na ovoj trci Nebojša Jovanović je pobedio lane.

Nebojša Jovanović je učesnik Olimpijskih igara u Pekingu 2008. Drumsku trku završio je na 85. mestu. Profesionalac je od 2005. u AEG Tošiba (SAD) gde je došao iz Partizana, da bi, potom 2007. otišao u profi tim Kosmote Kastro (Krit) a od 2009. je u praškoj Sparti.

U karijeri ima 14 pobeda. Lane je prvi put pobedio u etapnoj trci na „VN Bradla“ (kategorija 2.2) u Češkoj. Prošle godine je slavio i u Kupu Češke, kao prvi stranac u istoriji ovog prestižnog takmičenja. Pobedio je u dve trke koje su bodovane za Kup Češke. Ima i dve pobede u etapama na trci „Kroz Srbiju“ 2004. i 2009. Vlasnik je i dve šampionske državne titule na drumu (juniorska 2001. i seniorska 2004.) i tri vicešapionske titule. Prošle i ove godine bio je treći na drumskom Šampionatu Srbije u dresu matčnog kluba Partizan. U 2009. je bio i drugi u generalnom plasmanu na trci „Oko Halkidikija“ (2.2).

Najbolje je plasirani srpski vozač u istoriji na Šampionatima Evrope do 23 godine, bio je šesti u drumskoj trci 2003. u Atini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.