TRI TITULE DRŽAVNOG PRVAKA ZA BICIKLISTE BORCA

posted in: Stare vesti | 0
[nggallery id=2]

Proteklog vikenda održano je Prvenstvo Srbije u brdskoj vožnji i u uličnim trkama(trka na bodove) za sve kategorije u organizaciji Biciklističkog kluba BOBA iz Valjeva i Biciklističkog saveza Srbije.
Pre podne voženo je Prvenstvo u brdskoj vožnji na usponu uz Divčibare. Čačanski biciklisti pokazali su najviše i osvojili najveći broj prvih mesta. U kategoriji takmičara do 23 godine, na stazi od 13km titulu je osvojio Jovan Zekavica, u kategoriji Juniora koji su vozili istu stazu titulu je poneo Marko Danilović, a u kategoriji kadeta na stazi od 8km titula je pripala Stefanu Stefanoviću. Ovaj lep uspeh bio bi i veći da u kategoriji mladjih kadeta Nemanja Dugalić nije imao tri problema sa spadanjem lanca i na žalost izgubio dosta vremena i nije uspeo da pobedi, ali njegovo treće mesto u ovakvim okolnostima ima zlatni sjaj.

U popodnevnim satima na ulicama Valjeva, održano je Prvenstvo u trci na bodove, popularno nazvanoj kriterijumskoj trci. Očekovalo se da će i ovde biti žetve medalja, ali pokazalo se da su ovi mladi takmičari ipak bolji u težim nego u tehničkim disciplinama. Dosta su grešili u proceni begova i sprinteva, tako da su prošli nešto skromnije. U kategoriji poletaraca na svojoj prvoj trci, na stazi od 4 kruga, bronzanu medalju osvojio je Stefan Dugalić. Kod mladjih kadeta najbolji plasman ostvario je Nemanja Dugalić osvajanjem četvtog mesta. U kategoriji kadeta Luka Samardžić osvojio je četvrto, a Stefan Stefanović peto mesto. Kod junuiora Marko Danilović je osvojio treće mesto i sa dve medalje bio je jedan od najuspešnijih učesnika ovog prvenstva. Kod takmičara do 23 godine Jovan Zekavica osvojio je četvrto mesto. Interesantno je da su sva tri četvrta mesta takmičara Borca bila sa zaostatkom od jednog boda do medalje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.