Nova trka iduće godine „Nagrada veterana“ i voziće se 21. avgusta

posted in: Stare vesti | 0

Članovi Društva biciklističkih veterana Beograda i Srbije održali su parastos u crkvi na Novom groblju u Beogradu i zapili sveće u znaka sećanja na sve počivše bicikliste i biciklističke radnike sahranjene u Beogradu. Zbog lošeg vremena izostao je i uobičajeni obilazak i polaganje cveća na grobova biciklista, koji se svake godine održava 30. novembra.

Predsednik Društva biciklističkih vetarana Kosta Todorović, Slobodan Bosiljčić počasani predsednik BSS i Toma Milenković, nekadašnji reprezentativac i ugledni biciklistički radnik evocirali su uspomene na preminule članove društva a Nebojša Popov, predsednik BS Beograda je saopštio da će se dogodine u kalendaru BSS naći nova trka „Nagrada veterana“ i voziće se 21. avgusta u spomen na sve preminule veterane.

Dogovoreno je i da se ubuduće veterani okupljaju u boljem terminu, krajem avgusta i početkom septembra, kako bi se obišli grobovi i položilo cveće na svim beogradskim grobljima. Okupljanju veterana prisutvovavali su i generalni sekretar BS Srbije Petar Rokvić, generalni sekretar BS Beograda Ranko Marić i članovi Društva veterana Aleksandar Krebelj, Gavrilo Vukojević, Jovan Drljačić, Slobodan Drljačić, Radenko Antonijević, Milan Tanasković, Vukašin Ćirić, Živorad Mićić, Miroslav Boćanin i Miroslav Bozer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.