Nove pobede biciklista Borca na Kupu Srbije u Somboru

posted in: Vesti | 0

Na petom Kupu Srbije u biciklizmu koji je održan u Somboru senior Marko Danilović, Kadet Boško Veličić, seniorska ekipa osvojili prva mesta, mladji kadet Stefan Vučićević, kadetska ekipa osvojili druga mesta, a senior Stefan Stefanović i junior Dejan Cogoljević osvojili treća mesta.


Peti Kup Srbije u biciklizmu održan je u Somboru u nedelju 01.08.2021.godine u organizaciji biciklističkog kluba SOMBOR. Trasa trke bila je kružna ulicama grada, jedan krug bio je dug 2,7km. Uoči starta mladjih kadeta jako nevreme sa kišom pogodilo je Sombor, tako da je takmičenje pomereno po prestanku oluje. U takvoj situaciji sve trke morale su se nešto skratiti da bi se program završio pre mraka.

Mladji kadeti vozili su 6 krugova, odnosno 16,2km. U toj kategoriji Gavrilo Marković iz beogradskog PARTIZANA je suveren I odneo je još jednu pobedu, ali posle njega drugo mesto je osvojio Stefan Vučićević, koji iz trke u trku pokazuje sve bolju vožnju. On je u generalnom plasmanu pojedinaca sada izbio na treće mesto, što je odličan rezultat s obzirom da mu je ovo prva godina u toj uzrasnoj kategoriji.


Kadeti su vozili 10 krugova, odnosno 27km. U veoma brzoj i na stazi koja je bila suva , vidjena je velika borba izmedju glavnih favorita, a pobednika je odlučio fotofiniš. Boško Veličić je odneo pobedu bukvalno za debljinu gume, zahvaljujući izbacivanju bicikla u sprintu. Ovom pobedom preuzeo je prvo mesto u generalnom plasmanu pojedinaca. Ekipa Borca ovaj put bila je druga iza ekipe iz Sombora, ali zadržano je prvo mesto u generalnom plasmanu ekipa.

Seniori i juniori vozili su zajedno 25 krugova, odnosno 67,5km.Posle prvih krugova koji su se vozili po suvoj stazi, usledio je veoma jak pljusak koji je stazu učinio veoma klizavom. U takvim oklolnostima najbolje se snašao Marko Danilović koji je odmah napravio prednost u odnosu na ostale takmičare koji se nisu odmah prilagodili na na ovu situaciju, a mnogi su imali i padove na klizavoj stazi. Po prestanku pljuska staza je i dalje bila mokra, glavana grupa se konsolidovala i dala u poteru za Danilovićem. U toj jurnjavi izdvaja se takmičar iz Kraljeva Ognjen Ilić koji uspeva da sustigne Danilovića, ali velika grupa se veoma približila vodećem tandemu. Tu sitaciju najbolje koristi Stefan Stefanović fenomenalnim potezom preseljava se do Danilovića i Ilića i njih trojica prave sve veću prednost u odnosu na ostale. U finišu trke čačanski dvojac iskusno trku privodi cilju u kojoj Marko Danilović osvaja prvo, a Stefan Stefanović treće mesto. Aleksa Radmilac dolazi u glavnoj grupi, što Borcu donosi prvo mesto ekipno. U generalnom plasmanu pojedinaca Stefan Stefanović ubedljivo vodi, dok je Marko Danilović izbio na drugo mesto. Ekipa Borca trenutno zauzima drugo mesto iza beogradskog PARTIZANA.

Sledeći nastup biciklisti Borca imaće na medjunarodnoj sceni. Marko Danilović nastupiće na tri iz kalendara Euro toura sa preprezentacijom Srbije na TOUR of Sekerland u Rumuniji od 04-07.08.2021. Junior Dejan Cogoljević nastupiće na trci TROFEJ MILAN PANIĆ u Beogradu 07-08.08.2021.god

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.