Stefan Stefanović uvećao svoju prednost u generalnom plasmanu Kupa Srbije

posted in: Vesti | 0

Na četvrtom Kupu Srbije u biciklizmu u Odžacima, senior Stefan Stefanović i kadet Boško Veličić  osvojili druga mesta, a mladji kadet Stefan Vučićević treće mesto.

Četvrta trka Kupa Srbije u biciklizmu održana je u Odžacima u organizaciji biciklističkog kluba ELITE iz Novog Sada u nedelju 25.07.2021.godine. Seniori i juniori vozili su zajedno 4 kruga po 28km u ukupnoj dužini od 112km. Ekipa Borca nastupila je oslabljena jer je Marko Danilović istog dana nastupio na trci iz kalendara Euro toura GP ULICAMA KRANJA u Sloveniji. U takvoj situaciji sva taktika usmerena je ka Stefanu Stefanoviću da ostvari što bolji plasman i zadži vodjstvo u generalnom plasmanu pojedinaca. On je taktički trku odvezao savršeno, bio u vodećoj grupi sa takmičarima koji nisu interesantni za generalni plasman i uspeo sve konkurente da ostavi daleko iza sebe. Trka se rešavala izmedju vodeće petorke i najači je bio Veljko Stojnić iz italijanske ekipe VINI ZABU, drugi je bio takmičar iz Tuzle, a treći Stefan Stefanović, odnosno u bodovanju za Kup drugi jer takmičar iz BiH se ne računa za Kup Srbije. Veoma dobru trku odvezao je i mladi Aleksa Radmilac koji je došao odmah iza vodeće grupe osvojivši šesto mesto. 

—–

Kod juniora nije nastupio Borčev najbolji vozač Dejan Cogoljević, jer je sa reprezentacijom Srbije u isto vreme bio na medjunarodnoj trci u Austriji. Na žalost u prvoj etapi imao je pad i kvar na biciklu koji je otklonjen, ali zaostatak nije mogao da nadoknadi, tako da trku nije završio.

Kadeti su vozili dva kruga od po 28km. Boško Veličić se oporavio posle povrede sa Prvenstva Srbije i pokušavao je da se odvoji od konkurenata, ali u tome nije uspeo . Na cilj je došla velika grupa na sprint u kome je Boško napravio grešku i osvojio drugo mesto iza takmičara iz Kraljeva, a ispred takmičara iz Sombora. U generalnom plasmanu pojedinaca u Kupu Srbije sada zauzima drugo mesto, dok je ekipa prvoplasirana.

Mladji kadeti vozili su jedan krug od 28km. Trku je pobedio takmičar iz Partizana-Beograd, dok je Stefan Vučićević osvojio  treće mesto.

—–

Sledeći nastup biciklisti Borca imaće na petom Kupu Srbije koji se održava 01.08.2021.godine u Somboru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.