Novih šest titula za bicikliste Borca

posted in: Vesti | 0

Na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije u drumskom biciklizmu, biciklisti BORCA, mladji kadet Boško Veličić i masters Miroslav Bogdanović osvojili duple titule Prvaka Srbije, ekipa mladjih kadeta i masters Slaviša Vesković  takodje su se okitili titulom Prvaka Srbije, dok su ekipa seniora i juniora, kao i junior Jovan Djumić, kadet Dejan Cogoljević osvojili druga mesta. Treći su bili senior Marko Danilović i kadet Dejan Cogoljević u vožnji na hronometar.

Ovogodišnje Prvenstvo Srbije u drumskom biciklizmu u disciplinama pojedinačni hronometar i klasična drumska trka, održano je u Erdeviku i autodromu Beranovac 28 i 30.06.2019.godine. U disciplini pojedinačni hronometar nastupili su prvo mastersi i u kategoriji takmičara preko 40 godina Slaviša Vesković osvaja prvo mesto, kao i u kategoriji takmičara preko 50 godina Miroslav Bogdanović. U kategoriji mladjih kadeta Boško Veličić nastavlja pobednički niz svojih starijih kolega i takodje osvaja prvo mesto. U kategoriji kadeta Dejan Cogoljević nije uspeo da osvoji prvo mesto, ali njegovo drugo mesto je veliki uspeh kad se uzme u obzir konkurencija u kojoj je nastupio. Juniori nisu uspeli da osvoje medalju, Bogdan Milošević osvojio je peto, a Jovan Djumić šesto mesto. U ovoj disciplini nisu nastupili seniori, jer klub nema specijalne bicikle za ovu disciplinu.

Pojedinačno i ekipno prvenstvo održano je na autodromu Beranovac kod Kraljeva. Seniori i juniori vozili su po prvi put novi produženi krug čija je dužina bila 9,5km, vozilo se 13 krugova u ukupnoj dužini od 123,5km. U zanimljivoj trci seniora Marko Danilović  i Stefan Stefanović vodili su veliku borbu sa brojčano većim ekipama, ali njihov kvalitet i iskustvo je dolazilo do izražaja, tako da je na kraju uspeo beg trenutno najbolje trojice biciklista u Srbiji Marka Danilovića, Dušana Rajovića i Velka Stojnića, koji su u medjusobnom sprintu odlučivali o pobedniku. Ovaj put brži su bili mladji Rajović i Stojnić, tako da je Danilović osvojio treće mesto. Uzimajući u obzir da prva dvojica nastupaju za klubove iz Slovenije i Italije i da imaju veoma bogat medjunarodni program, ovaj Markov rezultat može se smatrati uspehom. Stefan Stefanović došao je u drugoj grupi i osvojio je osmo mesto, a Jovan Rajković je bio plasiran medju prvih 15 takmičara. Ovi pojedinačni plasmani uzrokovali da je je seniorska ekipa BORCA osvojila drugo mesto iza METALCA iz Kraljeva i ispred beogradskog PARTIZANA.

Juniori su vozili 10 krugova u ukupnoj dužini od 95km. Veoma dobru vožnju pokazao je Jovan Djumić koji je sve vreme bio u vodećoj grupi od četiri takmičara i u sprintu uspeva da osvoji drugo mesto. Bogdan Milošević  i Dimitrije Jeremić dolaze u drugoj grupi i bili su plasirani medju prvih deset takmičara. Ekipno BORAC osvaja drugo mesto iza Partizana Beograd i ispred Čukaričkog Beograd.

Kadeti su vozili 10 krugova na krugu dužine 5,25km. Dejan Cogoljević nije uspeo da prati dvojac iz Sombora koji su pobedili trku u solo vožnji, a on je uspeo da odsprinta veliku grupu i osvaja treće mesto. Njegove dve medalje su veliki podsticaj za dalji napredak.


Mladji kadeti su vozili 5 krugova po 5,25km. U taktičkoj trci u sprintu Boško Veličić je bio najbrži i uspeva da bude najbrži, tako da je objedinio titulu prvaka Srbije. Dobru vožnju pokazali su i ostali članovi ekipe Matija Peković i Boris Mitrović koji su takodje došli u prvoj grupi i zahvaljujući tome ekipa BORCA je osvojila prvo mesto ispred ekipe S TEAM iz Sombora i ŠIDA. Ovi rezultati najmladjih posebno raduju jer to pokazuje da BORAC ne treba da brine za svoju budućnost.

U kategoriji mastersa, takmičara preko 50 godina, koji su vozili 10 krugova od po 5,25km, Miroslav Bogdanović je uspeo da osvoji prvo mesto, tako da je i on objedinio titule Prvaka Srbije. U kategoriji preko 40 godina Slaviša Vesković i Bojan Vasović došli su u vodećoj grupi, ali nisu uspeli da osvoje medalju.

Ovogodišnjih novih 11 medalja sa Prvenstva Srbije pokazuje da je BORAC i dalje jedan od najboljih biciklističkih klubova u Srbiji i da se kontinuitet dobrih rezultata i dalje nastavlja. Uz malo bolje uslove klub bi mogao ubedljivo da bude najbolji klub u Srbiji, ali o tome ne odlučuje samo BORAC.

Sledeći nastup biciklisti Borca imace na medjunarodnoj sceni. U okviru reprezentacije Srbije seniori nastupiće na trci u Bugarskoj, mladji kadet Boško Veličić i kadet Dejan Cogoljević na trci u Sloveniji, a juniori na etapnoj trci u Beogradu TROFEJ MILAN PANIĆ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.