Pobeda Marka Danilovića i seniorske ekipe BORCA na kupu Srbije u Subotici

posted in: Vesti | 0

Na devetom Kupu Srbije koji je održan u Subotici-Tavankut za VELIKU NAGRADU JOVANA MIKIĆA – SPARTAKA, pobedu je ostvario senior Marko Danilović i seniorska ekipa BORCA, dok je junior Dimitrije Jeremić osvojio drugo mesto, kadet Dejan Cogoljević i mladji kadet Boško Veličić bili su treći.

Deveti Kup Srbije u biciklizmu održan je na kružnoj stazi u Tavankutu pored Subotice za VELIKU NAGRADU JAVANA MIKIĆA – SPARTAKA, gde je jedan krug bio dug 1800m. Vozio se 21 krug i svaki treći krug bio je bodovni. Ovaj put seniorska ekipa BORCA nastupila je kompletna i to je odmah dalo rezultat. Marko Danilović je ubedljivo pobedio sve bodovne krugove i osvojio prvo mesto, dok Stefan Stefanović bio četvrti, a Jovan Rajković je bio plasiran među prvih petnaest takmičara. Sa ovim pojedinačnim rezultatima BORAC je ekipno osvojio prvo mesto ispred beogradskog PARTIZANA i OBK BEOGRADA.

Juniori su nastupali zajedno sa seniorima, ali su im se rezultati odvajali. Dobru vožnju pokazao je Dimitrije Jeremić koji je sve vreme bio u glavnoj grupi sa seniorima i na kraju u svojoj konkurenciji osvojio je drugo mesto. Bogdan Milošević osvojio je peto, a Aleksandar Radmilac često mesto, dok je ekipa BORCA osvojila prvo mesto.

Kadeti su vozili 15 krugova i u prvom bodovanju kadet BORCA Dejan Cogoljević pobedjuje, ali u narednom krugu pao je u krivini ispred cilja i dosta zaostao za glavnom grupom. Kasnije je uspeo da sustigne sve takmičare osim dvojca iz Sombora koji su se odvojili i iza njih osvaja treće mesto.

Mladji kadeti vozili su deset krugova, a Boško Veličić je imao pad isto kao njegov stariji kolega, tako da je morao u kratkoj trci da nadoknadi zaostatak, ali imao je istu situaciju kao Dejan Cogoljević, da su trku pobedila dva takmičara iz Sombora, a on je osvojio na kraju treće mesto. Ekipa Borca je osvojila drugo mesto, a tome su doprineli Boris Mitrović i Matija Peković svojim plasmanom među prvi deset takmičara.

Sledeći nastup biciklisti BORCA imaće na Prvenstvu Srbije u drumskoj vožnji koje se održava u Erdeviku, disciplina pojedinačni hronometar i Kraljevu-autodrom Beranovac, disciplina drumska trka. Prvenstvo se održava 28 i 30.06.2019.godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.