Pobeda Boška Veličića na biciklističkom Kupu Srbije u Šidu

posted in: Vesti | 0

Na šestom Kupu Srbije u biciklizmu koji je održan u nedelju u Šidu mlađi kadet BORCA, Boško Veličić osvojio je prvo mesto, a kadet Dejan Cogoljević treće mesto.

Šesti Kup Srbije u biciklizmu održan je u nedelju 16.juna 2019.godine u Šidu, pod nzivom ULICAMA SAVE ŠUMANOVIĆA. Vozilo se gradskim ulicama, dužina jednog kruga 2600m.

Mlađi kadeti vozili su 10 krugova u ukupnoj dužini od 26km. Boško Veličić sredinom trke uspeva da se odvoji od ostalih konkurenata i ubedljivo osvaja prvo mesto. Ovom pobedom preuzeo je vođstvo u generalnom plasmanu. Ekipa nije bila kompletna jer je deo ekipe imao obaveza prema školi-polaganje prijemnog ispita.

Kadeti su vozili 15 krugova u ukupnoj dužini od 39km. Dejan Cogoljević je standardno vodio veliku borbu sa biciklistima iz Sombora, ali ovaj put oni su bili bolji i osvojio je treće mesto. Bez obzira na ovaj plasman on je jos uvek vodeći u generalnom plasmanu.

Seniori i juniori vozili su zajedno 30 krugova u ukupnoj dužini od 78km. Članovi seniorske ekipe BORAC nisu nastupili na ovoj trci jer su imali reprezentataivnih obaveza na TRCI OKO MAĐARSKE, tako da su za ekipu nastupili juniori. U ne ravnopravnoj borbi Jovan Đumić uspeva da osvoji četvrto mesto, dok su Bogdan Milošević i Aleksandar Radmilac završili trku i doprineli da seniorska ekipa bude drugoplasirana.

Na 40-toj jubilarnoj TRCI OKO MAĐARSKE, koja je ove godine bila ranga 1 u okviru Euro toura nastupili su i Marko Danilović i Stefan Stefanović. U veoma jakoj konkurenciji sa dosta prokontinental ekipa, naši biciklisti nisu uspeli da naprave zapaženiji rezultat, ali što je najvažnije trku su završili. Zadnji dan etapa je u direktnom TV prenosu bila na EUROSPORTU, a Marko Danilović bio je u begu sa još dva takmičara preko 120km. Njihov beg  je propraćen sa 3 sata direktnog prenosa i komentarima, što je dalo lepu sliku o Marku Daniloviću, Srbiji i biciklističkom klubu BORAC. Njihov beg je anuliran na 18km pre cilja, ali lepa slika koja je otišla u celi svet je ne procenjiva.

Narednog vikenda bicikliste BORCA očekuje sedma trka za Kup Srbije u Tavankutu kod Subotice, a potom je i Prvenstvo Srbije za sve kategorije u Erdeviku i autodromu Beranovac kod Kraljeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.