Nove medalje za bicikliste Borca na Kupu Srbije u Odžacima

posted in: Vesti | 0

Na kupu Srbije u biciklizmu koji je održan u Odžacima, junior Borca Jovan Djumić, mladji kadet Boško Veličić i masters Miroslav Bogdanović osvojili druga mesta, a junior Bogdan Milošević treće mesto.

Na petom Kupu Srbije u biciklizmu koji je održan u okviru DUNAVSKOG KUPA i DANA CRVENOKOSE BOGINJE u Odžacima, biciklisti Borca nastupili su u svim kategorijama, ali i ovaj put ne kompletni. U trci seniora nije nastupio Marko Danilović zbog porodičnih obaveza, tako da su ostali članovi ekipe imali težak zadatak da nadomeste njegovo odsustvo. Staza je bila kružna, 4 kruga po 27,5km u ukupnoj dužini od 110km. U taktičkoj trci malobrojna ekipa BORCA nije se najbolje snašla, tako da je junior Aleksa Radmilac koji je ovaj put nastupao za seniorsku ekipu, bio najbolje plasiran na petom mestu. Stefana Stefanovića su taktički onemogućili članovi konkurentskih ekipa da napravi neki značajniji beg i osvojio je osmo mesto, a Jovan Rajković je bio deseti. Trku je pobedio Djordje Djurić- Metalac Kraljevo ispred Marka Stankovića-OBK BEOGRAD i Andreja Galovića-PARTIZAN Beograd. Ovi rezultati uzrokovali su da je ekipno Borac osvojio treće mesto.

Juniori su vozili zajedno sa seniorima, pokazali zadovoljavajuću formu i uspevali da pariraju starijim kolegama. Jovan Djumić sredinom trke odvaja se od glavne grupe sa jednim takmičarem iz Kraljeva i Aleksom Radmilcom(ovaj put nasatupao u seniorskoj konkurenciji) i osvaja drugo mesto, dok je Bogdan Milošević uspeo da odsprinta sve svoje konkurente u pratećoj grupi i osvaja treće mesto. Ostali članovi ekipe stigli su u glavnoj grupi i ekipno Borac je ubedljivo osvojio prvo mesto.

Kadeti su vozili zajedno sa mastersima, dva kruga po 27,5km i na sprint je došla velika grupa. Dejan Cogoljević nije izborio najbolju poziciju za sprint i ovaj put bio je peti.
Veteran Borca Miroslav Bogdanović u svojoj uzrasnoj kategoriji osvojio je drugo mesto.

Mladji kadeti vozili su mali krug u gradu, deset krugova od po 1300m. Za vreme trke padala je jaka kiša, ali najmladje bicikliste to nije omelo da prikažu kvalitetnu vožnju. U sprintu vodeće grupe Boško Veličić osvojio je drugo mesto, a Matija Peković osvaja sedmo, a Boris Mitrović osmo mesto. Ekipno Borac je bio drugi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.